Aprilli lõpupäevil algab Tallinnas kevadlillede istutamine

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadlillede istutamine Tallinnas.
Kevadlillede istutamine Tallinnas. Foto: Silja Kaigu

Nädala ajaga istutatakse Tallinna peenardele ja vaasidesse umbes 40 000 kirevaõielist võõrasema ja lisaks tärkavad  sibullilled – tulbid, nartsissid ja hüatsindid, mis istutati maha juba eelmisel sügisel.

Kevadlilled istutatakse Viru ringi peenrale, Tartu maantee ja Pronksi tänava nurgal asuvale peenrale, Pirita tee ja Narva maantee ristmikul asuvale peenrale, Estonia teatri juures olevale peenrale, Endla ja Luise tänava ristmikul asuvale peenrale, Pirita tee eraldusribal asuvatele peenardele, Taani kuninga aias olevatele peenrale, Tõnismäe haljaku peenrale,  E. Vilde monumendi juures olevatesse vaasidesse ja kaheteistkümnesse parkides ja haljakutel asuvatesse suurtesse vaasidesse.

Kevadlillede istutamine ja hooldus läheb linnale maksma umbes 24 000 eurot.

Tallinna keskonnaameti haljastuse osakonna juhataja-linnaednik Rita Krabi ütles, et kevadlilled püsivad kaunid kuni juuni keskpaigani ja pisut enne jaanipäeva vahetatakse võõrasemad erinevate suvelillede vastu. «Suvelilli istutakse 25 peenrale, 203 vaasi, 16 lilletorni ja 16 lilleamplisse,» lisas Krabi. «Kokku istutatakse 80 000 suvelille.»

Sel aastal teevad istutustöid ning lillede hooldustöid  OÜ Keskkonnahooldus ja OÜ Kesklinna Pargid inimesed. Tallinnale lähevad lillepeenrad kokku maksma umbes 132 000 eurot. Lilled õitsevad peenardel 15. oktoobrini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles