Kõlvart: kaeban kapo kohtusse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart
Mihhail Kõlvart Foto: Peeter Langovits / Postimees

Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvart on otsustanud kaitsepolitseiameti kohtusse kaevata.


«Teatan oma otsusest kaevata kapo kohtusse. Olen teadlik sellest, et see samm muudab minu elu oluliselt raskemaks, kuid olen veendunud, et ebaõiglusega tuleb alati võidelda. Usun, et seda on vaja ka teistele, mitte ainult mulle,» teatas Kõlvart linna pressiteenistuse vahendusel.

«Ammu enam ei pane kedagi imestama see, et meie riigis on opositsioonipoliitikud jälituse all. Kui ei õnnestu algatada kriminaal- või korruptsiooniskandaali, siis tingimata tekitatakse meediaskandaali õhumull.

Teisitimõtlejaid üritatakse kõikvõimalikult diskrediteerida või vähemalt naeruvääristada ning see ei käi ainult poliitikute kohta. Räige näide sellest on mittetulundusühingu Vene Kool Eestis juhatuse liikme Alisa Blintsova jälitamine, mis leidis meedias palju väiksema kajastuse, kui minu nime sattumine Kapo aastaraamatusse. Avaliku elu tegelast jälitati ning tungiti tema isiklikku ellu, üritades hiljem kasutada saadud foto- ja videomaterjale tema diskrediteerimiseks.

Nagu selgus, võivad meie riigis varjatud ähvardusi esitada nii eriteenistuse esindajad kui ka Riigikogu liikmed. Väino Linde hoiatus tõestas mulle veelkord adekvaatse reaktsiooni vajaduse. Ma mõistan suurepäraselt, et kaitsepolitsei on nüüd veel tugevamalt motiveeritud mind kompromiteerima, ning ootan huviga uusi paljastavaid fakte ja pikantseid fotosid. Mind ei hirmuta Kapo arhiivid, mul pole midagi häbeneda ega varjata.

Pean samuti kurvastama härra Pomerantsi. Kapo-poolne ennetav meede ei mõjutanud mind, ma ei loobu oma poliitilistest veendumustest ega plaani peatada oma poliitilist tegevust.

Ma armastan oma riiki ja loodan, et viimasel ajal ilmnevad tendentsid ei muutu valitsevaks. Loodan, et Eesti avalikkus on võimeline hukka mõistma mitte ainult nõukogudeaegseid poliitilisi repressioone ning Venemaal toimuvat, aga ka praegust teisitimõtlejate tagakiusamist meie riigis,» teatas Kõlvart oma avalduses.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles