TJA alustas rõdupiirde allakukkumise osas menetlust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allakukkunud rõdupiirde asendamine prussidega.
Allakukkunud rõdupiirde asendamine prussidega. Foto: Mihkel Maripuu

Tehnilise järelvalve amet (TJA) algatas Lasnamäel asuva Kalevipoja 17 maja neljanda korruse rõdupiirde allakukkumise osas menetlust.

TJAi ehitus- ja elektriosakonna juhataja Janne Kurg ütles Postimehele, et juhtumi asjaolude selgitamiseks on algatatud menetlus ning ameti asjatundjad on kohapeal paikvaatlust tegemas. Juhtumi täpsemad asjaolud selguvad menetluse käigus.

Kurg mainis, et TJAle teadaolevalt on tegemist esmakordse sellelaadse õnnetusega paneelmajade puhul. Üldist hinnangut selliste majade ehitamisel esinenud praagi või lohakuse kohta on tema sõnul raske anda. Kuna ehitamine oli massiline, siis võis esineda ka kvaliteedinõuetest mitte kinnipidamist ja lohakust. Samas ei saa öelda, et paneelmajad paistaksid praagi osas eriliselt silma.

«Kuna paneelmajade ehitamisest on möödunud aastakümneid, siis juhime siinkohal omanike tähelepanu sellele, et ehitised paratamatult aja jooksul amortiseeruvad ning seetõttu tuleb pidevalt kontrollida majade seisukorda,» ütles Kurg. «Ehitise omanikel on kohustus hoida hoonet nõutud korras ning tagada selle ohutus ja vajadusel võtta tarvitusele meetmed ehitise korrastamiseks.»

Kommenteerides Kalevipoja 17 juhtumit, ütles Kurg, et kuna tegemist on üksikjuhtumiga ning praegu ei saa varingu kohta teha üldistusi kõigi paneelmajade kohta, siis ei peab TJA ka hädavajalikuks teha ekspertiise kõikidele paneelmajadele. Kui aga majaomanikel tekib kahtlus, et ehitis ei ole nõutud korras ja võib seetõttu olla ohtlik, siis tuleks kindlasti ekspertiis tellida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles