Reformierakond ja IRL taotlevad homme Kõlvarti ametist vabastamist

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart.
Mihhail Kõlvart. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnavolikogu Reformierakonna ja IRLi saadikud esitavad homsel istungil linnapea Edgar Savisaarele taotluse vabastada ametist abilinnapea Mihhail Kõlvart, kes on Kapo aastaraamatu kohaselt tahtlikult takistanud osalisele eestikeelsele õppele üleminekut Tallinna koolides.

Avaldusele allakirjutanud märgivad, et kaitsepolitsei hinnangul on venekeelse hariduse säilitamine märk Venemaa kaasmaalaspoliitika järgimisest.

See sai Tallinnas alguse 2011. aastal, kui riigikogu valimiste eel võttis toonane Tallinna haridus- ja kultuurivaldkonda kureeriv abilinnapea Yana Toom vene koolide eestikeelsele õppele üleminekuvastase tegevuse enda kanda. Kui Yana Toom riigikogusse siirdus, siis võttis tegevuse üle uus abilinnapea Mihhail Kõlvart, märgivad volinikud.

«Mihhail Kõlvart jätkas oma eelkäija tööd, kuid lisas omalt poolt venekeelsete noorte koondamise ning on püüdnud igal võimalikul viisil välja näidata vastumeelsust eestikeelsele haridusele. Abilinnapea selline käitumine on kahetsusväärne, sest eesti keele ära õppimine annab vene noortele konkurentsieelise. See, kes väidab vastupidist ja skeemitab eesmärgiga «säästa» noori keelt õppimast, teeb neile noortele tegelikult karuteene,» kirjutatakse avalduses.

Reformierakonna ja IRLi saadikute sõnul on see, et abilinnapea tegevus ühtib väga täpselt Venemaa Föderatsiooni kaasmaalaspoliitikaga, Eestile võimalik tõsine julgeolekurisk.

«Tulenevalt eelnevast leiame, et Mihhail Kõlvart ei sobi töötama Eesti Vabariigi pealinna haridus- ja kultuurivaldkonna abilinnapea ametikohal ning ootame Teie poolt Tallinna Linnavolikogule ettepanekut vabastamaks Mihhail Kõlvart teenistuskohustustest,» märgivad saadikud Savisaarele saadetud avalduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles