Kadrioru pargis voogab lillelaine

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillelained Kadrioru pargis.
Lillelained Kadrioru pargis. Foto: Laura Oks

Narva maantee äärde Kadrioru parki mullu 15. septembril 2011 mehaaniliselt istutatud krookused moodustavad ühe meetri laiuse ja 50 meetri pikkuse lillelaine.


Lisaks silmailule on lillelaine tähelepanuväärne ka sellepärast, et lillesibulad on maha istutatud mehaaniliselt, väiketraktori taha kinnitatud seadmega. Niisugune masin suudab istutada 10 000 nartsissi või 25 000 krookuse sibulat tunnis, tema liikumiskiirus sõltub pinnasest ja haljastaja planeeritud kujundi eripärast.

Enam kui 3000 krookust on õitsele puhkenud ka Kalamaja kalmistupargis. Järjekorras on stardivalmis sillad, kuldtähed, nartsissid, tulbid ja muud kevadõied.

Kadrioru pargi juhataja Ain Järve sõnul istutati Kalamaja kalmistuparki rekonstrueerimise ajal tuhandeid lillesibulaid. «Kalamaja kalmistupargi kujunduse idee ongi kevadine uuestisünd, mida sümboliseerivad tuhanded sibullilled,» ütles Järve.
«Praegusest, kuni umbes nelja nädala vältel, ongi see aeg, mil sibullillede õiteilust on võimalik osa saada.»

Kalamaja kalmistupark on avatud iga päev kella 6-23. Öösel on pargi väravad suletud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles