Juske: mul oleks Vitsuti asemel piinlik

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Juske.
Jaak Juske. Foto: Peeter Langovits

Mul oleks linnavolikogu esimehe Toomas Vitsuti asemel piinlik kasutada oma partei ainuvõimu endale Tallinna aukodaniku väärika tiitli saamiseks, märkis sotsiaaldemokraadist Tallinna volikogu aseesimees Jaak Juske.


Juske sõnul muudab Keskerakond Vitsuti pärjamisega linna aukodaniku tiitli oma partei teenetemedaliks. «Kui mõnel Tallinna tänasel linnajuhil ongi ühiskonna ees erilisi teeneid, siis on nende äramärkimiseks olemas ka muid võimalusi. Kohatu on aga nimetada Toomas Vitsut samasse ritta selliste suurmeestega nagu Jaan Kross, Lennart Meri või Arvo Pärt,» ütles Juske. «Kutsun Toomas Vitsutit üles toetama Tallinna aukodanikuna ka seekord inimest, kes on oma elutööga andnud suure panuse nii Tallinna kui kogu Eesti arengusse.»

Sotsiaaldemokraadid tegid ettepaneku anda tänavune Tallinna vapimärk ja sellega kaasnev aukodaniku tiitel Eesti nukuteatri loojale Ferdinand Veikesele. Linnavalitsus seda ettepanekut ei toetanud.

Tänavuse vapimärgi saaja kinnitab linnavolikogu sel neljapäeval.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles