Nädalavahetusel põles paarikümnes kohas kulu

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeva õhtul oli kulupõleng Astangul.
Pühapäeva õhtul oli kulupõleng Astangul. Foto: Uwe Gnadenteich

Nädalavahetusel oli Tallinnas ja Harjumaal kokku 20 loodustulekahju, põles nii kulu kui oli ka järelevalveta lõkkeid.


Lasnamäel Peterburi tee lõpus, enne ringteed põles umbes 0,2 hektarit kulu ja Laagna tee lõpus samuti 0,2 hektarit kulu. Ülejäänud põlengud olid väiksemate mõõtmetega, teatas Põhja-Eesti päästekeskuse pressiesindaja.

Harjumaal said päästjad nädalavahetusel kaheksa väljakutset kulupõlengutele. Maardu linnas Vana-Narva maanteel põles 0,5 hektarit kulu, Tallinna ringteel Rae vallas põles ligikaudu 0,4 hektarit kulu. Ülejäänud põlengute puhul oli tegemist mõnekümne ruutmeetri suuruse kulupõlengu või ohutusnõuetele mittevastava lõkkega.

Päästeamet juhib tähelepanu sellele, et kulu põletamine on keelatud. Lõkke tegemisel tuleb järgida tuleohutusnõudeid, lõke peab paiknema ohutul kaugusel hoonetest ja metsast. Lõket peab pidevalt jälgima täiskasvanud inimene, käeulatuses peavad olema esmased kustutusvahendid, lõkke põlemisjäägid tuleb hoolikalt kustutada. Enamik kulupõlenguid saab alguse hooletult tehtud lõkkest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles