Abikaasat tulirelvast raskelt haavanud meest ootab kohtutee

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Revolver. Foto on illustratiivne.
Revolver. Foto on illustratiivne. Foto: Raigo Pajula

Põhja ringkonnaprokuratuur saatis kohtu alla mehe, kes uurimisandmetel avas mullu suvel tulirelvast tule oma abikaasa pihta, haavates naist raskelt.

Eeluurimisel kogutud andmetel haaras 35-aastane Oleg mullu 27. juuli öösel Tallinnas Õismäe teel asuvas korteris peretüli käigus revolvri ja tulistas oma naist. Abikaasa sai kuulitabamusest eluohtliku vigastuse ning kuigi meedikutel õnnestus tema elu päästa, sai ta püsiva tervisekahjustuse.

Tulistamisel kasutatud revolver oli nõuetekohaselt registreeritud, aga politsei leidis Olegi korterist veel ka kaks registreerimata kärbikut ja laskemoona.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Olegile süüdistuse raske tervisekahjustuse tekitamises, mille eest võib kohus süüdimõistmisel karistada nelja- kuni kaheteistaastase vangistusega. Samuti sai Oleg süüdistuse tulirelvade ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, mille eest näeb karistusseadustik ette rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

Harju maakohus peab Olegi süüasjas eelistungi esmaspäeval.

Oleg on varem kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles