IRL ei taha Tallinna muutumist Keskerakonna osakonnaks

Kajar Kase
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Isamaa ja Res Publica Liidu Tallinna piirkonna juhatus mõistab hukka pealinnas ainuvõimu teostava Keskerakonna plaani likvideerida Tallinna linnaosad ja nende halduskogud, luues nende asemele ebamäärased osakonnad.


IRL kutsub Keskerakonda näitama üles austust Nõmme, Pirita ja teiste välja kujunenud identiteediga kogukondade suhtes ja panema pidurit poliitskeemile, mis võetud ette vaid Keskerakonnale soodsa valimistulemuse kindlustamiseks.

«Kindlasti on taktikaliselt kaval nipp riigieelarve kärpimise varjus Nõmme, Pirita ja kõik ülejäänud linnaosad ära kaotada - eriti veel, kui seda esitada pealinna valitsemiskulude kokkuhoidmise kastmes,» sõnas IRLi Tallinna piirkonna juhatuse liige Indrek Raudne.

«Kokkuhoiu-retoorikaga tõmmati haneks isegi selline kogenud mees nagu Jüri Mõis. Eelnõust enesest ei paista küll mingit kokkuhoidu välja, rääkimata konkreetsetest arvutustest. Küll aga vaatab eelnõust vastu selge soov suretada kohapealne demokraatia ehk linnaosa halduskogu.»

Raudne osundas, et kui veel viis kuud tagasi korraldas Toomas Vitsut linnaosade 15. aastapäeva tähistamiseks volikogu piduliku istungi, siis täna saab temast Savisaare tahtel linnaosade vikatimees.

«Niivõrd selgrootu käitumine linnavolikogu esimehe poolt ei käi kokku ametiga, mida kunagi on pidanud Jaan Poska,» lausus Raudne. «Pealegi on Vitsuti eelnõu vastuolus kohaliku omavalitsuse korralduse seadusega, mis ei luba piirata linnaosadesse antud võimu eelarveaasta kestel. Et säilitada pärast oktoobrivalimisi Keskerakonna võimumonopol pealinnas, sülitatakse mitte ainult põlistallinlaste tunnetele, vaid ka seadustele.»

IRLi Tallinna piirkonna juhatus kutsub Tallinna linnavolikogu esimeest üles loobuma Savisaare poliitambitsioonide kuulekast elluviimisest. Kui aga Vitsut ei leia endas julgust selg sirgu ajada, siis on ainuvõimalik samm astuda ametist tagasi.

Tallinlased väärivad oma esinduskogu eesotsas juhti, kes ei oleks kõigest Savisaare käpiknukk, leiab IRL.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles