Kõige tolmusem on Liivalaia tänava õhk

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liivalaia tänava ja Tartu maantee ristmik.
Liivalaia tänava ja Tartu maantee ristmik. Foto: Priit Simson

Peentolmu sisaldus Tallinna ja Tartu õhus on sellel nädalal pidevalt kasvanud ja ulatub kõige kõrgemale Tallinna Liivalaia tänava õhuseirejaamas.

Tallinna Liivalaia tänava õhuseirejaam mõõtis neljapäeval ööpäeva keskmiseks õhu peentolmu sisalduseks 37 mikrogrammi kuupmeetri kohta, mis on vaid 13 mikrogrammi vähem 50-mikrogrammisest piirmäärast, millest alates muutub peentolmu sisaldus õhus tervisele ohtlikuks. Kolmapäeval ulatus ööpäeva keskmine õhu peentolmu sisaldus 31 ja teisipäeval 21 mikrogrammini kuupmeetrit kohta.

Sarnaselt Tallinnaga on ööpäeva keskmine õhu peentolmu sisaldus kõrge ka Tartus, kus see ulatus neljapäeval 34 mikrogrammini kuupmeetri kohta. Peentolmu sisaldus on olnud suhteliselt kõrge alates teisipäevast. Teisipäeval mõõtis Tartu õhuseirejaam Tartus ööpäeva keskmiseks peentolmu sisalduseks 29 ja kolmapäeval 31 mikrogrammi kuupmeetri koha.

Narva ja Kohlta-Järve õhuseirejaamad on näidanud võrreldes Tallinna ja Tartuga oluliselt madalamat ööpäeva keskmist õhu peentolmu sisaldust. Narvas ulatusid need näitajad neljapäeval 16, kolmapäeval 17 ja teisipäeval 19 mikrogrammini kuupmeetri kohta. Kohtla-Järvel olid samad näitajad samal ajal 22, 22 ja 16 mikrogrammi kuupmeetri kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles