Kübar: Tallinna juhivad mõjuagent ja tema adjutant

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kõlvart ja Edgar Savisaar.
Mihhail Kõlvart ja Edgar Savisaar. Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Tallinna linnavolikogu liikme Madis Kübara (IRL) sõnul ei saa Euroopa Liidu riigi pealinna juhtida inimesed, kes on manipuleeritavad teise riigi võimuorganite poolt.


«Kaitsepolitsei aastaraamatus esitatud tähelepanekutesse tuleb suhtuda täie tõsidusega ning Eesti riigi kodanikuna näen ma suurt ohtu, kui pealinna juhivad inimesed, kes aktiivselt viivad ellu Venemaa kaasmaalaspoliitikat. See mõjub halvasti Eesti mainele ning on otseseks ohuks meie kaitsepoliitikale,» ütles Kübar.

«2010. aastal küsib mõjuagent Savisaar Jakuninilt kolm miljonit eurot, millest kolmandiku tahab saada sularahas. Tema adjutant Kõlvart alustab järgmisel aastal sõda eestikeelsele õppele ülemineku vastu ning õigustab sihtasutuse Vene Lütseum asutamist. Sellised inimesed ei sobi linnavalitsusse,» tõdes linnavolinik.

«On täiesti hämmastama panev, kuidas linn ei leia raha tänavavalgustuse normaalrežiimis toimimiseks, aga samal ajal leitakse 425 000 eurot, et osta eetriaega telekanalilt PBK. See on selge julgeolekuoht, kui pealinn teeb tihedat koostööd meediakanaliga, mille suhet arendavad eelkõige radikaalse ja Eesti-vaenulikkuse poolest tuntud tegelased,» lisas Kübar.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles