Prokurör nõudis väidetavale sarivägistajale maksimumkaristust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamistes süüdistatav Eero Harju maakohtus süüpingis.
Vägistamistes süüdistatav Eero Harju maakohtus süüpingis. Foto: Reporter.ee

Põhja ringkonnaprokurör Natalja Miilvee nõudis neljapäeval Harju maakohtus maksimumkaristust mehele, kes süüdistuse järgi vägistas kokku nelja naist, neist kaht mullu märtsis ühe öö jooksul Tallinna kesklinnas otse tänaval.
 

Miilvee hinnangul on 33-aastase Eero süü vägistamises, sugulise kire vägivaldses rahuldamises ning seadusliku aluseta vabaduse võtmises tõendatud ja kohus peaks talle mõistma 15-aastase vangistuse ehk maksimumkaristuse. Eero kaitsja Tõnu Meidra palus kohtul olla leebem ja mõista karistus sanktsiooni keskmises määras.

Kohus kuulutab lahendi 25. aprilli keskpäeval.

Süüdistuse järgi vägistas Eero neli naist aastatel 2009-2011 Tallinnas ja Harjumaal. Kaht ohvrit ründas mees mullu 18. märtsi hilisõhtul Tallinna kesklinnas kino Kosmose lähedal otse tänaval.

Prokuratuur esitas mehele süüdistuse ka ühe naise suhtes sugulise kire vägivaldses rahuldamises isiku poolt, kes on ka varem pannud toime samalaadse kuriteo, ja seadusliku aluseta teiselt inimeselt vabaduse võtmises.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles