Laagna tee sillad saavad nimed

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laagna tee sillad saavad nime.
Laagna tee sillad saavad nime. Foto: kaart.postimees.ee

Tallinna linnavalitsus määrab homsel istungil nimed Laagna teed ületavatele sildadele.

Kesklinna linnaosas Torupilli asumi ja Kadrioru asumi piiril paiknevale Laagna teed ületavale sillale määratakse nimeks Ilvesesild.

Lasnamäe linnaosas paiknevad Laagna teed ületavad sillad nimetatakse Pallasti, Võidujooksu, Pae, Juhan Smuuli, Lindakivi, Miina Härma, Saarepiiga, Varraku, Mustakivi ja Raadiku sillaks, teatas Tallinna linnavalitsus.

Suur osa Tallinna tuntud kohanimedest, mida aadressides ei kasutata, on mitteametlikud nimed ega ole seetõttu kantud ka riiklikusse kohanimeregistrisse. Mõnikord on kasutusel ühe ja sama koha tähistamiseks erinevad nimed.

«Kuna kohanimed on osa meie kultuuri- ja ajaloost, on oluline nende jäädvustamine. Kohanimeseadusest tulenevalt on tarvis tagada Eesti kohanimede ühtlustatud kasutamine. Sildadele ametlike nimede määramine abistab transpordi korraldamist ning hõlbustab linnaelanikel ja külalistel orienteerumist linnaruumis,» teatas linnavalitsus.

Laagna teed ületavatele sildadele ametlike nimede andmise idee sai alguse 2003. aastal linnakodanik Vello Loti tehtud ettepanekust jäädvustada Tallinna loomaaia vana asukoht ja määrata Laagna tee sillale nimeks Tiigrisild.

Küsimuse tõstatas 2008. aastal uuesti linnapea, kes pakkus Tallinna Loomaaia vapilooma ilvese järgi Kesklinna poolt esimese Laagna teed ületava jalakäijate silla nimeks Ilvesesild.

Tallinna Linnavalitsuse nimekomisjon leidis, et kõigile Laagna teed ületavatele sildadele võiks ametlikud nimed määrata korraga, mitte ühekaupa.

Lasnamäe linnaossa jäävate Laagna teed ületavate sildade nimed on enamasti seotud sillale kulgeva tänava nimega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles