Tallinna tahab kainestusmaja ehitada 22 ettevõtet

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kainestusmaja.
Kainestusmaja. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tallinna 50-kohalise kainestuskambritega arestimaja ehitamiseks korraldatud riigihankele laekus pakkumisi 22 ehitusettevõttelt.

Tähtajal laekus 18 pakkumist, mis jäid hinnavahemikku 16,4-24,7 miljonit krooni, teatas Tallinna linnavalitsus.

Komisjon teeb oma otsuse pakkumuse edukaks tunnistamise kohta kohe, kui kõik esitatud dokumendid on läbi vaadatud ja kontrollitud.

«Tallinna kaineri rajamine on tänavu kõige ulatuslikum sotsiaalhoolekande valdkonna investeering, mille vajalikkuses keegi ei kahtle,» ütles abilinnapea Merike Martinson.

«See loob võimaluse pakkuda Tallinna tänavatel ja teistes avalikes kohtades ebakaines olekus kaaslinlasi häirivatele isikutele turvalist kohta kainenemiseks ning tagab joobes isikutele vajaliku meditsiinilise abi ja ööpäevaringse järelevalve.»

Martinson lisas, et kainestuskambritega arestimaja loomine hakkab hõlbustama ka haiglate erakorralise meditsiini osakondade tööd.

Rajatavasse kainerisse tulevad peamiselt kahekohalised kambrid koos duši ja WCga ning erikamber agressiivse käitumisega kinnipeetutele, meditsiiniline protseduuriruum, duširuumid, riietehoidla, desinfitseerimiskamber jm.

Tallinna linnavalitsus eraldab kainestusmaja rajamiseks tänavusest eelarvest 31 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles