Kohtus kinnisena alanud Kesküla mõrvaprotsess jätkub avatuna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu / Postimees

Harju maakohtus esmaspäeval kinnisena alanud protsess ekskorvpallur Kert Kesküla mõrvas süüdistatavate üle jätkub kohtu otsusel alates teisipäeva pärastlõunast avatuna.

Avalikkuse suhtes kinnisel istungil kuulas kohus esmaspäeval ja teisipäeva hommikul prokuröri avakõnet, kus kuriteo asjaolusid käsitleti üksikasjalikumalt kui süüdistusaktis kirjas, samuti kuulas kohus kannatanute ütluseid. Seejärel tehti taotlus lubada istungile süüdistatavate lähisugulased ning kohus otsustas edaspidi kogu protsessi avalikuks kuulutada.

Harju maakohtu pressiesindaja Kristina Otsa sõnul asub kohus teisipäeva pärastlõunal kuulama süüdistatavaid ning sellega on plaanis jätkata ka neljapäeval.

Esmaspäeval alanud protsessil tunnistas 17-aastane noormees end röövmõrvas süüdi, tema 19-aastane kaaslane tunnistas end aga süüdi osaliselt. Nimelt võttis ta omaks ohvri noaga löömise ja soovi teda röövida, kuid mõrvasoovi eitas. Röövimisele ja mõrvale kaasaaitamises süüdistatavad 16- ja 17-aastane neiu eitasid süüd.

Põhja ringkonnaprokuratuur esitas seoses Kert Kesküla mõrvaga süüdistuse neljale inimesele. Üht 19-aastast ja üht 17-aastast noorukit süüdistatakse mõrvas, täpsemalt teise inimese tapmises julmal viisil ja röövimise eesmärgil. Üht 16-aastast ja üht 17-aastast neidu süüdistatakse mõrvale kaasaitamises. Kõik neli süüdistatavat on varem kriminaalkorras karistamata.

1975. aastal sündinud Kert Kesküla noahaavade ja löömisjälgedega surnukeha leidis politsei mullu 28. septembri õhtul Tallinnas Lasnamäel asuvast metsatukast.

Politsei pidas kaks noorukit kuriteos kahtlustatavana kinni neli päeva hiljem, 2. oktoobril ning nad võeti kohtu loal vahi alla.

Eesti noortekoondisesse kuulunud Kesküla mängis oma karjääri jooksul mitmetes meeskondades, ta parimad hooajad möödusid Tallinna Baltikas aastatel 1991-1998, kus klubi parimaks saavutuseks jäi Eesti meistrivõistluste hõbemedal.

Lisaks on ta mänginud veel Pirita BMis, Dalkia/Nybitis, TTÜ/A. Le Coqis, BC Hotronicus ja Keila Puuviljaparadiisis, tema viimane klubi oli Puka Sokud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles