ERR: rahvusraamatukogu läbib kvoodiraha eest uuenduskuuri

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusraamatukogu
Rahvusraamatukogu Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Rahvusraamatukogu saab tänavu suvel oma ligi 20 tegutsemisaasta esimese põhjaliku uuenduskuuri - CO2 kvootide müügist saadud rahaga vahetatakse välja raamatukogu uksed ja aknad, ventilatsiooni- ja kliimasüsteem ning valgustus.

Maja välimus suurt ei muutu, kui jätta välja raamatukogu Endla tänava poolne krohvitud külg, mis saab korraliku soojustuse ja uue värvi, küll aga vahetub maja sisemuses täielikult ventilatsiooni- ja kliimasüsteem, mis on nõukogudeaegne, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Uued konditsioneerid aitavad kõvasti säästa energiat, energiasäästlikud saavad ka olema uued nutikad valgustid, mis reguleerivad end vastavalt välisvalgustusele heledamaks või tumedamaks.

«Me loodame siit ka energia kokkuhoidu, aga mis peamine, lugeja lugemistingimused paranevad, siis nad ei jää enam magama,» rõõmustas raamatukogu haldusdirektor Mati Kibin.

Raamatukogu paneb uksed kinni 11. juunil ja loodab need uuesti avada augusti lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles