Roolijoodikust taksojuht saadeti trellide taha

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus
Harju maakohus Foto: Peeter Langovits / Postimees

Täna Harju maakohtu ees seisnud taksojuht Sergei Kazanski mõisteti korduva purjuspäi autojuhtimise eest kaheks ja pooleks aastaks vangi.

Lisaks peab ta korvama ligi 1000 eurot kohtukulusid, vahendab Reporter.ee.

Viimase kolme aasta jooksul on mees korduvalt purjuspäi juhtimisega politseile vahele jäänud. Põhja ringkonnaprokurör Rainer Amur ütles, et Kazanskit on joobes juhtimise eest varem viis korda kriminaalkorras karistatud. «Põhimõtteliselt võib öelda, et tegemist on isikuga, kes viimase seitsme aasta jooksul ongi toime pannud ainult ühte kuritegu ehk joobeseisundis juhtimist,» ütles Amur.

2010. aastal mõisteti Kazanski joobes juhtimise eest 7 kuuks ja 27 päevaks vangi, hiljem asendati karistus aga ühiskondlikult kasuliku tööga. Mõtlema see meest ei pannud – mullu 23. mai hilisõhtul tabati ta Tallinnas Aia tänaval taas napsisena autoroolist.

Taksojuhina töötav Kazanski teenindas vahel ka kliente purjuspäi. «Kahes episoodis tõesti olid tal kliendid peal. Ühes nendest klient kutsus ka politsei, teises sattus politsei ise sündmuskohale ja pidas isiku kinni, kui kliendid olid peal, nii et jah, ta samal ajal tegi tööd,» rääkis Amur.

Vabanduseks tõi Kazanski oma eraelulistest suhetest tingitud depressiooni, mille tõttu tarvitas alkoholi. «Samas ta ise ütles, et ta arvas, et on juhtimise ajal kaine ja kasutas alati alkomeetrit, mis ilmselgelt ei vastanud tõele, sest tema joove oli nii kõrge, et sai alustada kriminaalmenetlust – me räägime keskmisest kriminaaljoobest,» rääkis Amur.

Kohus leidis, et Kazanski süü on igati tõendatud ja määras talle kahe ja poole aasta pikkuse vangistuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles