Eraparkla juht: parkimishindade tõus võib linnale karuteene tuua

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülemiste City
Ülemiste City Foto: Toomas Huik

Tallinnas tasuta ühistransporti lubanud linnaisad plaanivad kulutuste katmiseks ka parkimistasude tõstmist ning mainitud on ka võimalust, et kesklinnas ja südalinnas muudetakse parkimine tasuliseks ööpäevaringselt, eraparklad esialgu hinnatõusuga kaasa minna ei plaani, lootes napsata soodsama hinnaga rohkem kliente.

Europarki tegevjuht Karol Kovanen sõnas ERR Uudistele, et suhtumine linna kavatsustesse on kahetine, sest tegemist on sammuga, mis ühelt poolt mõjub ettevõtte äritegevusele positiivselt, kuid teisest küljest võib linnale hoopis karuteene tuua.

«Idee muuta Tallinna kesklinna parkimine 24h tasuliseks ja tõsta hindu võib osutuda karuteeneks linnale ja linlastele, loodetud lisatulu jääb oodatust väiksemaks, kesklinn kaotab oma atraktiivsust ja linna kulud suurenevad,» rääkis Kovanen. «Samas mõjuks kesklinna maaomanikele ja Europarki ärikonseptsioonile selline muudatus positiivselt, vähemalt lühikeses perspektiivis,» lisas ta.

«Kui linn tõstab parkimise hinda, siis läheb mõistlik inimene parkima sinna, kus on odavam, Europarki parkimistasud on juba hetkel soodsamad kui linnal, seda eriti püsiparkijatele,» sõnas Kovanen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles