Töömessil jääb aastatega külastajaid üha vähemaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna töömessile eriti suurt tungi ei olnud.
Tallinna töömessile eriti suurt tungi ei olnud. Foto: Liis Treimann

Täna hommikul kell kolmveerand kümme, viisteist minutit enne avamist seisis Tallinna lauluväljaku ukse taga vaid umbes paarkümmend inimest, kes soovisid linna ettevõtlusameti korraldatud töömessile minna. Hiljemgi tilkus juurde vaid üksikuid huvilisi.

Ametliku nimega tööturu ja ettevõtluse töömessi «Tallinn töötab 2012» sissepääsu juures seisnud mupo ametnike sõnul jääb messil käijaid aastatega üha vähemaks. Põhjuseid võib olla kaks – kas inimesed on endale töö leidnud või on selline ettevõtmine end ammendanud.

Täna hommikul tundus tõesti, et umbes poolesaja eksponendi laudade taga istus ja askeldas rohkem ametnikke, kui laululava ruumides tööotsijaid ringi käis. Laululava tagune plats oli aga autosid tihedalt täis ning isegi Ühisteenuste töötaja korraldas uhkelt käsi lehvitades parkimist. Võib oletada, et tööotsijad isikliku sõiduvahendiga kohale ei tulnud.

Tööpakkujaid oli igast mastist. Kauplusekett Maxima otsis nii Tallinna kui mujale Eestis müüjaid, saali- ja transporditöötajaid. Eesti Post oli valmis tööd andma laadijatele, postitöötlejatele ja kirjakandjatele, eriti vajati inimesi just kahte viimasesse ametisse. Tallinna autobussikoondis otsis busside salongikoristajaid ning lõpp-peatuste koristajaid. Umbes 10 inimest oleks vaja.

Loomulikult olid väljas Tallinna kõik linnaosavalitsused, sotsiaaltöökeskused ja muud asutused, kes olid valmis abivajajaid nõustama ning ka mingit tööd pakkuma.

Silma torkas ka Tallinna Lennujaam. Vajati inimesi lennukite maapealseks töötlemiseks, pagasikäitlemiseks, parkla klienditeenindajaks ning reisijateenindajaks. Lennujaama laua taga täitis parajasti ankeeti Andrei, kes soovis just pagasiga tegelema hakata. Enda sõnul on ta pikka aega merd sõitnud, kuid nüüd tervis enam ei luba, seepärast tahabki lennunduses proovida. Kuid mees täitis paberi ka aknafirma Arutech laua taga - ju siis oli soov ikka kuskile tööle saada.

Rahvaloendajana mööda kodusid ringi käinud ja alles teisipäeval töötuks jäänud Malle Rusak ütles, et uuris Eesti Postis võimalusi saada postitöötlejaks või kirjakandjaks. Parem oleks postitöötlemine, ikkagi tubane töö ning ei tule hommikul vara ja iga ilmaga pikka maad käima hakata.

«Vaatan veel mõnda kohta siin, ehk leidub midagi huvitavat ja mulle sobilikku,» ütles Rusak.

Nooruke Liia kinnitas Postimehele, et otsib tööd Soome rõivatööstuses. Vaevalt, et laululava töömessil küll midagi niisugust leida on, aga kohale otsustas ta siiski tulla.

«Praegu ma töötu ei ole, minu amet on olla ema, kasvatan oma lapsi,» kinnitas Liia.

Lauluväljaku töömess on täna avatud kuni kella neljani õhtul, sissepääs on tasuta. Mess peaks pakkuma tööd nii Eestis kui ka välismaal, suviseid praktikakohti ning vajalikku teavet töökoha leidmiseks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles