Savisaar: maamaksu tõusust teavitati piisavalt

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2007. aastal maamaksu vastasel piketil kasutatud loosung pole tänaseks oma aktuaalsust kaotanud.
2007. aastal maamaksu vastasel piketil kasutatud loosung pole tänaseks oma aktuaalsust kaotanud. Foto: Peeter Langovits

Tallinna linnapea Edgar Savisaare hinnangul teavitati linnaelanikke piisavalt nii kodualuse maa maksuvabastusest kui ka maamaksu määra tõusust.


Seda kinnitas linnapea oma vastuses linnavolinik Õnne Pillaku arupärimisele. Pillak soovis muuhulgas teada, miks ei teavitatud linlasi 67-protsendilisest maamaksu tõusust samas mahus kui maksuvabastusest.

«Maamaksuvabastuse teavituskampaania eesmärk oli koduomanike tähelepanu juhtimine asjaolule, et maamaksuvabastuse saamiseks tuleb esitada avaldus vastavalt kehtivale maamaksuseadusele. Maamaksumäära muutmisega ei kaasne avalduse esitamise vajadust,» oli linnapea vastus.

Tallinnas võisid elanikud sel aastal taotleda maamaksuvabastust kuni 1500 ruutmeetrile kodualusele maale. Seda tingimustel, et tegemist on taotleja elukohaga, et krundi sihtotstarve on elamumaa ning et omanik ei saa sealt tulu.

Kuna koduomanike maksuvabastusega kaasnes üldise maamaksumäära tõstmine seniselt 1,5 protsendilt maksimaalsele 2,5le, siis maamaksu laekumine linnakassasse ei vähene, vaid hoopis kasvab. Senisest tunduvalt suuremat maamaksu peavad maksma näiteks ärimaa omanikud. Samuti peavad kõrgemat maamaksu maksma need korteriomanikud, kelle elamus asub mõni äripind.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles