Tallinna teenetemärgi saavad linnaametnikud Kairi Teniste ja Allan Alaküla

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra.
Tallinna finantsdirektor Katrin Kendra. Foto: Mati Hiis / Õhtuleht

Tallinna linnavalitsus tegi ettepaneku anda tänavu teenetemärk 19 silmapaistvale isikule, kelle seas on ka pealinna Brüsseli esinduse juht Allan Alaküla, linna finantsdirektor Katrin Kendra ja ettevõtlusameti juht Kairi Teniste.

Raepressi teatel tunnustatakse Allan Alaküla Tallinna rahvusvahelise tuntuse suurendamise eest, Kairi Tenistet tulemusliku töö eest ettevõtluse arendamise uuenduslike programmide väljatöötamisel ja elluviimisel ning Tallinna finantsdirektorit Katrin Kendrat märkimisväärse panuse eest Tallinna finantshalduse korrastamisel.

Lisaks pälvivad teenetemärgi endine abilinnapea Kaia Jäppinen idee «Tallinn Euroopa Kultuuripealinnaks 2011» algatamise eest, Tallinna Autobussikoondise juht Enno Tamm kauaaegse linnateenistuse eest.

Kultuuritegelastest saavad teenetemärgi Jüriöö pargis toimuvate ürituste eeskõneleja Jüri Aarma, rahvatantsujuht Ilma Adamson kauaaegse ja tulemusliku töö eest rahvakultuuri heaks, lavastaja Mart Koldits Kultuuripealinna 2011 lõputseremoonia lavastamise eest, näitleja Andres Lepik Jaan Poska tegelaskuju värvika ja tõetruu kehastamise eest näidendis «Jaan Poska saaga» ja näitekirjanik Loone Ots Tallinna kultuuriloo ja ajalooliste isikute kajastamise eest dramaturgias.

Pedagoogidest tunnustatakse Paul Alekandi kutsehariduse edendamise eest, treener Sirje Argust spordi edendamise eest, pedagoog Mihhail Gusev kauaaegse ja tulemusliku töö eest ja 65. sünnipäeva puhul ning Olga Ilginad suure panuse eest pimedate ja pimekurtide hariduse ja rehabilitatsiooni edendamisse, Reaalkooli õpetajat Mart Kuurmet kauaaegse tulemusliku osalemise eest Tallinna hariduselus ja silmapaistvate tulemuste eest füüsika õpetamisel.

Linna tunnustuse pälvib ka Šmuel Kot Eesti juudi kogukonna taastamise ja Tallinna sünagoogi rajamise eest, Anne Männik SA Hambapolikliinik kõrgetasemeliseks raviasutuseks arendamise eest ja töötutele tasuta hambaravi korraldamise eest, bussijuht Heimar Nõlvak linnakodanike kauaaegse kõrgetasemelise teenindamise eest linnaliinidel ja Leonid Tsenter suure panuse eest Tallinna tähtsaimate ehitusobjektide ehitamisel.

Tallinna teenetemärke on antud alates 1995. aastast, seni on teenetemärgi pälvinud 194 isikut. Tallinna teenetemärk antakse füüsilistele isikutele Tallinnale osutatud eriliste teenete eest. Teenetemärgi andmise otsustab linnavolikogu.
Teenetemärk antakse autasustatavale kätte linnavolikogu esimehe ja linnapea poolt Tallinna Raekojas Tallinna linna päeval, 15. mail.

Taotlusi teenetemärgi andmiseks on õigus esitada linnavolikogu komisjonidel, fraktsioonidel, linnavolikogu liikmetel, linnavalitsuse liikmetel ning linna ametiasutustel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles