Loomaaia Amuuri leopardi kutsikate sündi saab jälgida interneti vahendusel

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amuuri leopardi kutsikas.
Amuuri leopardi kutsikas. Foto: Inari Leiman

Tallinna Loomaaed, Digisilm OÜ ja Linxtelecom toovad jälle kõikide huvilisteni üliharuldase Amuuri leopardi kutsikate sünni.http://www.loomaaed.ee


Otseülekanne on interneti teel nähtav aadressidelt www.digisilm.ee, www.tallinnzoo.ee ja www.loomaaed.ee. Ülekande toimimiseks vajaliku tehnilise teostuse rajas loomaaeda OÜ Digisilm ja interneti ühendusega abistab Linxtelecom.

Eeldatavalt peaks kutsikate sünd toimuma aprilli esimesel poolel. Uudiste ja kommentaaride tarvis avatakse ka Facebooki-leht «Amuurikate Live».

«Fännidele pole uudis, et Amuuri leoparde elab tänapäeval Venemaa, Hiina ja Põhja-Korea kokkupuutealal alla poolesaja looma ning ta on tõenäoliselt ainuke suurkaslane, kelle päästmiseks on algatatud rahvusvaheline projekt liigi taasasustamiseks loodusesse, kasutades loomaaedades sündinud isendeid. Lisaks kogutakse tehistingimustes informatsiooni loomade geneetilise ja füsioloogilise seisundi, käitumise ja sigimisiseärasuste kohta. Seetõttu viib võimalus jälgida ja salvestada kottpimedas pesakambris toimuvat uurimistöö uuele tasemele ja on põnev ka kõigile loomahuvilistele. Unikaalseks teeb asja aga eelkõige see, et maailmas on väga vähe loomaaedu, kus Amuuri leopard sigib. Tallinna Loomaaias on juba kolmandat korda võimalik reaalajas seda protsessi ka infrapunakaamera vahendusel jälgida,» ütles loomaaia direktor Mati Kaal.
javascript:void(0)
«Meie tehnika jääb üles seniks, kuni pesakastis toimub tegevus ja kutsikad seal toimetavad. Ootame ka sellel aastal oma kodulehel sama aktiivset vaatamist ja kommenteerimist kui möödunud aastatel, kui kutsikate sündimisele ja sirgumisele elas kaasa miljoneid vaatajaid üle maailma,» lisas Digisilma juhatuse liige Mario Puhk.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles