Savisaar: tasuta ühistranspordi küsitluse kampaania oli tasakaalus

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta ühistranspordi teemaline rahvaküsitlus Viru bussiterminalis.
Tasuta ühistranspordi teemaline rahvaküsitlus Viru bussiterminalis. Foto: Liis Treimann

Tallinna linnapea Edgar Savisaare sõnul oli tasuta ühistranspordi poolt hääletama kutsuv kampaania igati tasakaalus.


See selgub Savisaare vastusest reformierakondlasest linnavoliniku Ants Leemetsa arupärimisele. Leemets soovis teada, miks kutsuti tasuta ühistranspordi küsitluse reklaamikampaanias üles vastama «jah».

«Olgem täpsed. Teavituskampaania oli mitmekihiline, sisaldades üldteavitust küsitluse toimumisest nii teleklippides kui välireklaamis. Vastust «jah» esitati ühe moodulina olukorras, kus vastasrind oli asunud küsitlust jõuliselt halvustama ja ründama. Niisuguses olukorras oli «Jah» üleskutse käivitamine möödapääsmatu, et kampaaniat mingilgi määral tasakaalus hoida,» selgitas Savisaar.

19.-25. märtsini läbi viidud Tallinna elanike küsitlusest võttis osa 68 059 linnaelanikku. Küsimusele «Kas toetate tasuta ühistransporditeenusele üleminekut alates 2013. aastast Tallinna ühtse piletisüsteemi liinidel?» vastas «Jah» 51 242 inimest ehk 75,5 protsenti osalejaist ja «Ei» vastas 16 639 inimest ehk 24,5 protsenti osalejaist. Kehtetuid sedeleid oli 178.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles