Joomakaaslase tapnud mehed võivad 15 aastaks vangi minna

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: kaader Reporter.ee videost

Täna kohtu ees seisnud Gennadi Žirkinit ja Konstantin Žgiljovi süüdistatakse  peokaaslase jõhkras tapmises, mille eest neid võib oodata kuni 15 aasta pikkune vangistus.

Ohvri vigastused olid nii suured, et näib, nagu oleksid tapjad tema peksmist nautinud, vahendab Reporter.ee.

48-aastase Vladimiri surnukeha leiti Tallinnast ühest Uus-Maleva tänava korterist 2010. aasta novembris. Piinarikkale tapmisele viitasid rohked luumurrud – lisaks muudele vigastustele olid ohvril murtud ninaluu ning käe- ja jalaluud. Lisaks olid murtud ka roided, mis viitab sellele, et ohvri otsas lausa hüpati.

Uurimine tuvastas, et kurjategijad olid eelnevalt koos alkoholi joonud. Kuritööga seoses esitati lisaks kahele mehele süüdistus ka Maria Prozvirinale, kuid kuna naine täna kohtusse ei ilmunud, korraldatakse talle sundtoomine. Prozvirinat süüdistatakse esialgu vaid ohvri peksmises.

Juhtum vastab karistusseadustiku piinaval ja julmal viisil tapmist käsitlevale paragrahvile, mille eest võib süüdimõistmisel karistada kuni 15 aasta pikkuse vangistusega.

Põhja ringkonnaprokurör Rita Siniväli kommenteeris, et paraku ongi suurem osa Eestis toimuvatest tapmistest sellised, kus joomapeo käigus minnakse tüli ja järgnevad rasked tagajärjed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles