Kohus ei vabastanud inimesi tulistanud meest vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Harju maakohus ei vabastanud  lõppeval nädalal ennetähtaegselt vanglast meest, kes tappis möödunud kümnendi keskel püstolilaskudega inimese ja sai selle eest pika vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuur oli 31-aastase Stanislav Gavrilovi tingimisi vabadusse lubamisele vastu ning ka kohus leidis, et mees peab trellide taga karistust edasi kandma.

Harju maakohus karistas 2006. aasta sügisel Gavrilovit seitsme aasta, viie kuu ja 28 päeva pikkuse reaalse vangistusega, millest aasta, viis kuud ja 28 päeva oli mees selleks ajaks eeluurimise ajal juba ära kandnud.

Süüdistuse järgi pani Gavrilov rasked kuriteod toime 2003. aasta 23. märtsil, kui tal tekkis Liikuri tänaval tüli kahe mehega. Gavrilov haaras põuest püstoli ja tulistas esmalt ühele mehele kuuli reide. Seejärel sooritas ta lähilasu teisele mehele kõhtu, seisab süüdistuses.

Kuuli jalga saanud mees pääses eluga, tema kaaslane aga suri saadud vigastustesse. Gavrilovil õnnestus kuriteopaigalt põgeneda ning kuna politsei ei leidnud algul otseseid tõendeid, mis oleksid teda tulistamisega seostanud, õnnestus noormehel uurimise alla sattumist vältida.

Kaua ei saanud Gavrilov siiski vabadust nautida, kuna neli kuud pärast tulistamist mõistis Harju maakohus ta süüdi vägivaldses avalikus varguses ja saatis kaheks aastaks vanglase. 2004. aastal lisandus Gavrilovile varguse eest veel poolteist aastat vangistust, kuid 2005. aastal pääses mees taas vabadusse.

Politsei ei jätnud tulistamisloo uurimisel jonni ning 2005. aasta suvel jõudsid uurijad Gavrilovini. Sama aasta 27. juulil võeti mees vahi alla ning ta tunnistas tulistamise üles. Samas väitis ta, et ei soovinud kedagi tappa ning kuna ohvrid olid teda rünnanud, oli tegu hädakaitsega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles