Tallinn peab veefirmale veel ligi 30 miljonit eurot maksma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kanalisatsiooni ehitus Nõmmel.
Kanalisatsiooni ehitus Nõmmel. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna tasuta ühistranspordi tõttu linnakassasse laekumata jääva piletitulu ühe katteallikana on linnajuhid nimetanud maksete lõppemist ASle Tallinna Vesi, kuid tänavuse ja kahe järgmise aasta jooksul peab linnavalitsus välja käima veel ligi 30 miljonit eurot.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf teatas Postimehele, et nii sel kui järgmisel aastal peab linn ühisveevärgi ja kanalisatsiooni laiendamise ning sademevete arendusprojekti eest Tallinna Veele tasuma 12,4 miljonit ning 2014. aastal 4,6 miljonit krooni. Kogu see raha tuleb linnaeelarvest, sest riik ei ole eraldanud Euroopa Liidu fondidest raha pealinna veevärgi ja kanalisatsiooni arendamiseks.

Tallinna ja veefirma vahel sõlmitud teenuslepingu ning igal aastal kinnitatud võrkude laiendamise kava järgi on linn aastatel 2002 – 2011 tasunud ühisveevärgi ja kanalisatsiooni ehituse eest Tallinna Veele 925,5 miljonit krooni ehk 59,1 miljonit eurot.

Klandorfi sõnul sõlmis Tallinna linnavalitsus 30. novembril 2007 Tallinna Veega teenuslepingu muudatuse, milles täpsustati tehtavate tööde mahud ning rahastamistähtajad. Arvestades muutunud majandusolukorda leppisid pooled 2009. aasta juulis kokku torustike ehituse esialgu määratud hinna alandamises ligi poole miljardi krooni võrra. See tähendab, et esilagse 1,5 miljardi asemel langes torustike ehituse maksumus ühele miljardile kroonile.

ASi Tallinna Vesi kommunikatsioonijuht Mariliis Topp ütles Postimehele, et linna veevärgi ja kanalisatsioonivõrgu laiendamise tööd said ühele poole 2010. aasta lõpus. Linnaga kokkuleppel tehti ehitustöid ka 2011. aastal ning tööd jätkuvad veel tänavugi. Need tööd ei kuulu võrkude laiendamise kava nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles