Uurimine ei suutnud selgitada Mustika keskuse põlengu süüdlast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlenud Mustika keskus.
Põlenud Mustika keskus. Foto: Liis Treimann

Mustika keskuse põlengu uurimiseks käivitatud menetlus ei suutnud selgitada tulekahju tekkepõhjust ning seega ka võimalikku süüdlast, mistõttu lõpetas politsei kriminaalmenetluse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põderi sõnul lükati uurimise käigus ümber varem avaldatud väide, et automaatne tulekustutussüsteem põlengu puhkemise ajal ei töötanud.

«Tulekahju sai ekspertiisi andmeil alguse prügikonteinerite piirkonnast. Samas kriminaalasi lõpetati, sest kohtueelses menetluses ei õnnestunud süüdlast tuvastada,» lisas Põder BNSile.

Tallinnas Mustamäel asuv Mustika keskus süttis 2009. aasta 5. märtsi varahommikul. Tulekahju levis tuhandele ruutmeetrile ning haaras enda alla ostukeskuse mööbli ja tehnika müügisaalid. Tulekahju tõttu varises sisse ka suur osa ostukeskuse katusest. Inimesed õnnetuses kannatada ei saanud.

Politsei alustas põlengule järgnenud päeval kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis sätestab asja rikkumist või hävitamist ettevaatamatusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles