Tasuta ühisveonduse hääletajate arv erines hääletuspunktides 123 korda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed olid hääletussedelitele ka mitmesuguseid kommentaare kirjutanud.
Inimesed olid hääletussedelitele ka mitmesuguseid kommentaare kirjutanud. Foto: Mihkel Maripuu

Terve eelmise nädala kestnud ja pühapäeval lõppenud tasuta ühisveonduse hääletusel Tallinnas osales Kristiine kaubanduskeskuses 7892 ning Nõmme spordikeskuses 64 inimest – erinevus seega 123-kordne

Kõige rohkem inimesi hääletas Kristiine kaubanduskeskustes, millele järgnes kohe Lasnamäe Centrum 7409 inimesega. Kolmanda koha sai Viru bussiterminal 3914 ja neljanda Solarise keskus 3859 hääletanuga.

Kolme tuhande inimese piiri ületasid veel Lasnamäel Linnamäe teel asuv Maxima kauplus (3571 hääletanut) ja Mustakivi keskus (3316) ning Mustamäel Sõpruse Rimi hüpermarket (3054).

Rohkem kui 2000 hääletajat käis Lindakivi kultuurikeskuses (2848), Pae tänav 76 maja juures seisnud bussis (2324) ning Rocca al Mare kaubanduskeskuses (2190).

Konkurentsitult kõige vähem oli hääletajaid Nõmme spordikeskuses (64) ja Kristiine linnaosa valitsuses (99). Põhjus on ilmselt selles, et spordikeskusesse ei lähe ükski inimene spetsiaalselt selle pärast, et seal tasuta ühisveonduse poolt või vastu hääl anda. Kristiine linnaosavalitsus asub aga otse Kristiine kaubanduskeskuse kõrval.

Pole üllatus, et kõige suurem tasuta ühistranspordi pooldajate protsent oli Lasnamäel – Maxima Linnamäe tee kaupluses 88,5 ning Lasnamäe Centrumis 82,7 protsenti. Kristiine kaubanduskeskuses oli pooldajate arv 5566 ehk 70,5 protsenti hääletanuist.

Vastaliste osakaal oli ettearvatult suurim Nõmmel ja Pirita linnaosas. Rekordi selles osas tegi Nõmme spordikeskus, kus käis küll väga vähe hääletajaid, kuid ligi 80 protsenti neist oli tasuta ühistranspordi vastu. Järgmisele kohale jäi Nõmme turul paiknenud valimispunkt, kus 56,6 protsenti inimestest ütles ei. Praktiliselt sama tulemus oli ka Nõmme kultuurikeskuses. Pirita ainukeses hääletuskohas Kauperi poes hääletas 54,3 protsenti inimestest tasuta ühistranspordi vastu. Päris hea tulemus oli ka Solarise keskuses, kus pooled hääletanuist ei taha tasuta bussis, trammis või trollis sõita. Rocca al Mare kaubanduskeskuses oli vastalisi 46 protsenti hääletanuist.

Kehtetuid hääletussedeleid leidus kõige enam Kristiine kaubanduskeskuses, lausa 66, aga see on siiski vaid alla protsenti kõigist hääletanuist. Solarise keskuses ei läinud arvesse 16, Lasnamäe Centrumis 12, Viru bussiterminalis ja Balti jaama juures seisnud bussis mõlemas 11 hääletussedelit. Mujal jäi see arv väiksemaks.

Kokku osales tasuta ühistranspordi hääletuses 68 059 inimest, neist 75,5 protsenti hääletas poolt ning 24,5 protsenti vastu. Küsitluspunkte oli linnas 40.

Informatsiooni küsitluse korraldamise ja selle tulemuste kohta kuulab homme ära Tallinna linnavalitsus oma istungil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles