Sõjameeste ühing üritab jätkuvalt homobaari sulgeda

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X baar.
X baar. Foto: kaader Reporter.ee videost

Tallinnas jätkub Eesti Vigastatud Sõjameeste Ühingu võitlus nendega samas majas asuva homobaariga X-baar.

Baar on Tatari tänaval tegutsenud juba üle kolme aasta ja kellelgi peale endiste sõjameeste neile etteheiteid pole, vahendab Reporter.ee.

Kaks kohtuastet on ühingu kaebusi oma naabri suhtes juba vaaginud ning tüli võib jõuda ka Riigikohtusse.

Sõjameeste ühing üürib geibaariga samas majas asuvaid kortereid ja väidab, et baar rikub öörahu. Sellekohased kaebused on ühing esitanud nii linnaosavalitsusele kui politseile.

X-baari esindaja Raimo Mets ütles, et sõjameeste ühingu liikmetel on seksuaalvähemustega seoses suhtumisprobleemid. Tema sõnul nimetavad ühingu esindajad kirjalikes dokumentides X-baari pedofiilide taimelavaks ja leiavad, et see ei tohiks tegutseda kooli läheduses.

«See asi tipneb sellega, et esitatakse erinevatele ametkondadele väga palju mitmetahulisi erineva sisuga avaldusi, tekitatakse äriühingule meeletult peavalu ja probleeme,» kirjeldas Mets.

Sõjameeste ühing on pöördunud ka kohtu poole, kuid nii Harju maakohus kui Tallinna ringkonnakohus on õiguse andnud baarile. Metsa sõnul on baari omanikud oma positsioonis väga kindlad ja leiavad, et selliseid avaldusi poleks pidanud juba alguses esitatama. «Tegemist on pigem teistel ajenditel esitatud kaebustega kui sellel (ajendil – toim.), mida tegelikult tahetakse kohtus saavutada,» märkis ta.

Mets lisas, et geibaari töötajad on alati kompromissideks ja koostööks valmis olnud, kuid endiste sõjameeste ühing pole sellest huvitatud ja ilmselt tüli jätkub. Sõjameeste ühingul on veel võimalus pöörduda ka riigikohtu poole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles