Savisaar: riik võttis omavalitsuste raha endale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid.
Senini on Tartumaa silma torganud just oma aktiivsete ja hakkajate projektikirjutajatega, kes on aasta-aastalt esitanud KIKi järjest rohkem taotlusi ning saanud ka suurel hulgal rahastusotsuseid. Foto: Peeter Langovits

Savisaar kommenteeris Kuku raadio saates Linnatund Tallinna tulumaksu laekumise olukorda, öeldes, et riik võttis seadusemuudatuste abil omavalitsustelt osa raha endale.

Tallinnale laekus jaanuaris 6 protsenti vähem tulumaksu kui eelmisel aastal. Savisaar ütles Kuku raadiole, et tema hinnangul on see olukord tekkinud maksekorralduse seaduse muudatuse tõttu.

Maksukorralduse seaduse muudatuste kohaselt võeti senise ligi 100 erinevat tüüpi viitenumbri asemel kasutusele maksumaksjapõhine üks niinimetatud ettemaksukonto, millelt toimub arveldamine kõigi selle isiku maksude, intresside ja trahvidega.

Savisaar ütles, et riik on sellelt kontolt lihtsalt võtnud Tallinna ja ka teiste omavalitsuste raha omavoliliselt endale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles