Tallinn kavandab Väo karjääri munitsipaalgolfiväljakut

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aarne Mäe

Tallinna lähiaastate investeerimisprioriteedid spordirajatiste puhul on muuhulgas Tondiraba spordikompleks Lasnamäel, Sõle spordikompleks Põhja-Tallinnas ning munitsipaalgolfiväljak Väo karjääris.


Pirita spordikeskusesse velotreki ja Pirita jõe vahelisele alale tahetakse ehitada tervisespordihoone. Kesklinnas renoveeritakse Kalevi spordihall, ehitatakse mitmeotstarbeliseks kasutamiseks ümber mänguväljakud ja paigaldatakse teisaldatavad tribüünid.

Kadrioru staadionile rajatakse harjutusväljakute juurde olmehoone sportlaste ja kohtunike teenindamiseks ning renoveeritakse staadioni peaareeni alused ruumid. Haaberstis rajatakse aadressil Ehitajate tee 141 endise välihokiväljaku asemele teisaldatav hall pallimängudeks.

Abilinnapea Mihhail Kõlvarti sõnul tehti prioriteetide määratlemisel valik tallinlaste seas populaarsematest spordialadest ja arvestati ka Tallinna Ülikoolis 2007. aastal valminud uuringut «Spordi ja liikumisharrastuse edendamise ning sportimisvõimaluste arendamise suunad Tallinnas».

Volikogus opositsioonis oleva IRLi fraktsiooni aseesimehe Andres Öpiku sõnul on eelnõu suunatud peamiselt Lasnamäe elanike sportimisvõimaluste parandamiseks ning välja on jäetud sellised piirkonnad nagu Nõmme ja Mustamäe.

«Lasnamäe spordikompleksi ja Väo karjääri golfiväljaku asemel tuleks tähelepanu suunata Nõmme ja Mustamäe piirkonda teenindavale ujulale. TTÜ-l on täna võimalus anda osa oma kinnistust rahvusvahelistele nõuetele vastava ujulakompleksi rajamiseks, millega saaks hästi rahuldada kahe linnaosa ja vähemalt 15 000 üliõpilase sportimisvajadused. Projekt on kooskõlastatud ka Eesti Ujumisliidu juhtidega, aga senimaani pole linn huvi üles näidanud,» ütles Öpik.

«Teine probleem on jalgpalliväljakud, mis on väga halvas seisukorras. Eelnõus pole nimetatud mitte ühtegi jalgpallistaadionit, vaid ainult lakooniline viide koostööle Eesti Jalgpalliliiduga. Meie tulevased Eesti koondislased väärivaid paremaid tingimusi. Linn ei ole selles valdkonnas hea eeskuju. Näiteks on keeldutud abi andmast Hiiu staadioni renoveerimiseks, mille vilets kunstmuru tuleks asendada loodusliku murukattega. Nõmme Kalju peab käima treenimas Kadrioru staadionil, mis asub teises linna otsas,» tõdes linnavolinik.

Volikogu SDE fraktsiooni esimehe Jaak Juske sõnul teeb sotsiaaldemokraatidele teeb muret see, et täna volikogu heakskiidu saanud spordiehitiste investeeringute prioriteetide nimekiri ei näe ette koolide spordiväljakute korrastamist ja uute võimlate ehitust. «See-eest on tänase linnavalitsuse jaoks prioriteediks Väo karjääri golfiväljaku rajamine. Kõnekas on seegi, et investeeringute kavas ei ole kirjas mitte ühtegi eelarvenumbrit, kuigi väga suure võlakoormaga Tallinn peaks iga uut investeeringut eriti hoolikalt kaaluma,» lausus Juske.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles