Meeleavaldusel pahandati raharaiskamise pärast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Tallinna linnavolikogu ees
Meeleavaldus Tallinna linnavolikogu ees Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnavolikogu ees kell 15 alanud linnaelanike küsitluse vastasel meeleavaldusel osales paarkümmend inimest, kes nõudsid tasuta linnavalitsust ja raharaiskamise lõpetamist.

Kohapeal viibiva Postimehe reporteri sõnul on tänaval 10-15 plakatitega meeleavaldajat, lisaks Keskerakonna liikmeid ja ajakirjanikke.

Arvo Sarapuu ja Ants Leemets pidasid omavahel tasuta ühistranspordi teemal debatti ning vastasid kõigile tekkinud küsimustele.

Samasse kohta parkisid juba täna hommikul kesknoored linnaliinibussi, mis on täis kleebitud tasuta ühistransporti toetavaid plakateid. Kui esialgu oli bussi esiklaasil plakat «JAH tasuta ühistranspordile», siis hiljem võeti mingil põhjusel JAH-sõna eest ära.

MTÜ Kodaniku Hääl korraldatud meelavaldus protestib Tallinna linna korraldatava tasuta ühistranspordi küsitluse vastu, milleks kulutatakse 259 000 eurot (üle 4 miljoni krooni). Kui tasuta ühistransport rakendub, kaotab linn lisaks 20 miljonit eurot tulu aastas. See võrdub umbes 80 uue liinibussi, 44 uue trolli või 6 uue trammiga, teatas Kodaniku Hääl.

«MTÜ-le Kodaniku Hääl paistab asi sedamoodi, et mingit tasuta ühistransporti polnud plaanis ja seda ei kavatsetagi teostama hakata – oluline oli hoopis korraldada küsitlus, millega saaks kustutada Keskerakonna võlga OÜ-le Midfield, ja seda tallinlaste rahaga.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles