Juske: linnavalitsus rikub räigelt volikogu otsust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta ühistranspordi teemaline rahvaküsitlus Viru bussiterminalis.
Tasuta ühistranspordi teemaline rahvaküsitlus Viru bussiterminalis. Foto: Liis Treimann

Miks ei ole linnavalitsus täitnud volikogu pandud kohustust esitada ühistranspordi arengukava 2010. aasta kevadeks, soovib sotsiaaldemokraat Jaak Juske teada abilinnapea Arvo Sarapuule täna esitatavas arupärimises.


2009. aastal suve lõpus andis Tallinna volikogu linnavalitsusele ülesande esitada 2010. aasta juunikuuks volikogule kinnitamiseks ühistranspordi järgmise kümne aasta arengukava.

«Arengukava versioon saadi aga valmis alles 2011. aasta suveks ja volikogule pole eelnõud siiani esitatud. Seega rikub linnavalitsus räigelt volikogu otsust, kavandades ühistranspordis suuri rahamahukaid ümberkorraldusi olukorras, kus kehtivat arengukava ei ole. Selline käitumine on täiesti vastutustundetu,» märkis Juske.

Eelmise aasta suvel aruteluks avalikustatud ühistranspordi arengukava versioonis ei ole tasuta sõidust sõnagi juttu. «Valdkonna lähiaastate investeeringuvajaduseks nähakse seal aga ette koguni 167 miljonit eurot. Kuna vahepeal välja käidud tasuta sõit tähendab praegusest oluliselt suuremat veomahtu, on kulud tegelikult veelgi suuremad. Tallinna võlakoorem ulatub täna aga juba 84 protsendini. Nii tekib küsimus, kus ja milliste valdkondade arvelt see raha leitakse,» tahtis Juske teada.

Tallinnal on pikaajalisi rahalisi kohustusi kokku ligi 400 miljonit eurot. Linnaeelarve maht on aga 475 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles