Sarapuu: tasuta ühissõidukitesse paigaldatakse kaamerad

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuest aastast võib ühissõidukis pileti ostmise kohustus kaduda.
Uuest aastast võib ühissõidukis pileti ostmise kohustus kaduda. Foto: Mihkel Maripuu

Abilinnapea Arvo Sarapuu sõnul ei kao tasuta ühistranspordist piletikontrollid ning korra tagamisel loodetakse abi ühissõidukitesse paigaldatavatest kaameratest.


«Minu käest on küsitud, et kas tulevikus lähme lihtsalt bussi ja hakkame sõitma. No nii lihtne see ka ei ole. Tasuta sõidu õiguse saab tallinlane, kes oma sõidu registreerib. Registreerimine käib kiipkaardi põhise piletimüügisüsteemi kaudu, mis on praegu juurutamisel,» rääkis abilinnapea Arvo Sarapuu linnavalitsuse pressikonverentsil.

Ta lisas, et tasuta ühissõidukitest ei kao ka bussijänesed. «Variandid on sellised: tallinlane registreerib oma sõidu. Kui ta ei registreeri, siis ta peab ostma pileti. Ja kui ta üldse mitte midagi ei tee, siis ta on jänes. Ja mupo peab neid asju edasi kontrollima,» selgitas abilinnapea.

«Loomulikult linnavalitsus annab endale aru, et tasuta ühistranspordil on ka rida miinuseid. Näiteks on toodud välja inimeste mure, et eluheidikud tulevad bussidesse. Eriti külmal ajal tahavad paljud võibolla lihtsalt bussis soojas olla,» lisas ta.

Selle vastu, et ühissõidukid ei muutuks asotsiaalide mugavateks äraolemiskohtadeks, loodab linnavalitsus abi valvekaameratest. «Siin on asi selge, paigaldame bussidesse kaamerad. Üle Eesti ühissõidukites on juba praegu kaameraid, mille abil saab jälgida piletimüüki ja bussijuhtide käitumist. Siin midagi uut ei ole. Kaamerast paistab korrarikkumine ära ja bussijuht peab sekkuma. Kui bussijuht hakkama ei saa, siis sekkub mupo. Tasuta ühistransport ei tähenda seda, et eluheidikud hakkaksid bussides peremehetsema,» rõhutas Sarapuu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles