Tallinna kesklinnas kaardistatakse grafitit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linnahall.
Linnahall. Foto: Peeter Langovits

19.-25. märtsini kaardistab Tallinna kesklinna valitsuse linnakeskkonna osakond linnaosa hoonetele ning rajatistele tekkinud grafitit.

Kesklinna vanema Mihhail Korbi sõnul on seire eesmärgiks tuvastada kohad, mida vandaalid on talve jooksul grafitiga reostanud.

«Sel aastal pöörame heakorrakuul linnaosas senisest rohkem tähelepanu soditud pindade puhastamisele. Seni oleme avastatud ja pildistatud 82 puhastamist vajavat kohta, ent kaardistuse jätkudes tuleb sellele  kindlasti lisa,» ütles Korb.

Kesklinna valitsus puhastab omal kulul grafiti linnaosa haldamisel või püsihoolduses olevatelt monumentidelt ja hoonetelt ning Toompea vaateplatvormide treppidelt ja müüritistelt. Eelmisel aastal puhastati ainuüksi vanalinnas üle 60 soditud objekti.

Eraomandis majade grafitist puhastamine on omanike ülesanne. Grafiti olemasolust informeerib linnaosavalitsus nii hoone valdajat kui munitsipaalpolitseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles