Joobes juhi rooli lubamine tõi kaasa surma

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avarii Harjumaal.
Avarii Harjumaal. Foto: Politsei

Teisipäeva õhtul kella 19.49 ajal juhtus Kose vallas Ravila külas liiklusõnnetus, milles hukkus 32-aastane Tiit, kes vahetult enne õnnetust temaga kokku puutunud noorte sõnul oli alkoholijoobes, kuid sellest hoolimata ei peetud vajalikuks oma küla inimese uuesti rooli istumist takistada.

3. veebruari õhtul laekus Põhja prefektuuri juhtimiskeskusele teade, et Harjumaal Kose vallas Ravila külas Vardja – Ravila tee 3. kilomeetril sõitis teelt välja BMW 525, vahendas Põhja prefektuuri pressiesindaja.

Sõidukit juhtis alkoholijoobes, kinnitamata turvavööga, juhtimisõiguseta 32-aastane Tiit, kes hukkus sündmuskohal. Juht oli sõidukis üksinda. Liiklusõnnetus toimus Ravila küla sillal, sirgel teelõigul, kus on kiirusepiirang 40 km/h.

Kohalike noorte sõnul oli Tiit juba varem autoga teelt välja sõitnud. Siis olid samad noormehed juhil aidanud auto tagasi teele saada ega takistanud teda rooli istumast, hoolimata sellest, et nende endi sõnul oli mehel tasakaaluhäired, alkoholilõhn ja häiritud kõnemaneer.

«See sündmus näitab ilmekalt noorte suhtumist liiklusohutusse ja joobes juhtidesse,» ütles Põhja prefektuuri avariitalituse juht komissar Riho Tänak.

«Korduv alkoholijoobes sõiduki juhtimine on kuritegu, sellele teole kaasa aitamine on otsene seaduserikkumisele kaasa aitamine. Kes liiklusseadust aga millekski ei pea, hoidku vähemalt seda meeles, et joobes juhi sõitma laskmine on vastutustundetu tegu, millega piltlikult öeldes teine inimene oma surma saadetakse,» ütles komissar.

«Joobes juhist tuleb kohe politseisse teatada ning võimaluse korral tuleb selle juhi rooli istumist takistada,» lisas Tänak.

Liiklusõnnetuses hukkunu oli mitmel korral kohtu poolt kriminaalkorras karistatud joobes seisundis sõidukijuhtimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles