Ühistu tüli prügifirmaga tekitas prügimäe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prügimägi..
Prügimägi.. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Põhja-Tallinnas Angerja tänavale tekkis ühistu ja prügifirma omavahelise vaidluse tõttu väike prügimägi, mille koristamiseks pidid sekkuma linn ja munitsipaalpolitsei.

Ragn Sellsi ärijuht Agu Remmelg ütles Postimees.ee'le, et Angerja 5 asuv korteriühistu on neile jätnud prügiarved viis kuud maksmata. «Seetõttu peatasime veo ja nõudsime summat tagasi,» märkis Remmelg.

Tüli tekkis sellest, et prügifirma esitas tühisõiduarveid nende sõitude eest, mil prahiauto ei saanud konteinerit tühjendama, sest selle ees seisid sõidukid.

«Kehtivate reeglite järgi on firmal õigus esitada tühisõiduarve, mida me tegime, kuid nüüd on klient keeldunud kõikide arvete tasumisest,» lisas Remmelg. «Mis kõige inetum, et elanike käest on ühistu prügiveo raha võtnud, aga edasi maksnud seda ei ole.»

Remmelga sõnul tekib neil tühisõiduarvete tõttu tülisid väga harva: «99 protsendil juhtudest pole sellega probleemi.» Tühisõiduarve suurus erineb omavalitsuseti ja on tema kinnitusel pool kuni täissumma tühjendusarvest.

Ühistu esimehe Sergei Petko hinnangul peab ikka prügifirma prügi ära viima ka pargitud autode vahelt ning lubas, et enne, kui firma korralikult prügi ära viima ei hakka, ei kavatse ta Ragn-Sellsile maksta, kirjutas Eesti Päevaleht.

Prügiveo katkemise tõttu kuhjus kastide ümber nädalate kaupa prügi, nii et naabermaja elanikud otsisid abi juba munitsipaalpolitseilt ja sekkuma pidi ka linnaosavalitsus.

Keskkonnaamet koristas

Munitsipaalpolitsei juhataja Kaimo Järvik kinnitas Postimees.ee'le, et praeguseks on tänavalt prügimägi ära koristatud. «Keskkonnaamet koristas selle ära ja loomulikult esitatakse arve süüdlastele,» ütles ta.

Munitsipaalpolitsei tegi eelmisel nädalal ühistule isetekkelise prügimäe eest 10 000 krooni trahvi. «Kas ühistu selle vaidlustab või mitte, on nende õigus otsustada. Tänane pole selle ühistu esimene probleem,» ohkas Järvik.

«Kõige kurvem on see, et lahkhelid ühistu ja Ragn Sellsi vahel viisid selleni, et kuna ühistu ei maksa, siis firma teenust ei osuta. Mina omalt poolt leian, et see on ilmselgelt ülepingutamine: ükskõik kuidas ka kokkulepetele jõutakse, igatahes tuleb teenust kogu aeg osutada ja linn puhtaks teha,» oli Järvik kategooriline.

«Kõik praht, mis territooriumile maha pannakse või on sinna tekkinud, tuleb selle valdajal ära koristada. Ühistule antakse selle prügimäe koristamiseks kolm päeva,» lausus Järvik.

Tema sõnul viis Ragn Sells ka oma konteinereid minema. «Kuidas see lahendada, ma praegu retsepti ei näe, aga linn ei jää koristamata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles