Astangu rehabilitatsioonikeskuses süttis katusealune

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Astangu kutserehabilitatsioonikeskus.
Astangu kutserehabilitatsioonikeskus. Foto: Liis Treimann

Täna hommikul kell 09.31 teatati suitsust Haabersti linnaosas asuva Astangu Kutserehabilitatsiooni Keskuse ruumides. Suitsuga oli täitunud B korpuse teine korrus, vingulõhna oli tunda ka esimesel korrusel.

Keskuses alustati alarmsignaalide käivitudes otsekohe töötajate ja õpilaste evakuatsiooni.

Kõrgendatud valmisoleku järgi sõitsid välja neli päästemeeskonda, paakauto, redelauto ja kaks kiirabibrigaadi.

Päästjate kohale jõudes evakueeriti viimaseid hoones olnud inimesi hoone fuajees olevasse kogunemiskohta. Hoone suitsuga täitnud osas põlengu ajal õpilasi ei olnud. Kokku evakueeriti 78 inimest.

Alarmsüsteemi käivitanud suitsu põhjuseks oli katuse bituumenkatte paigaldamisel süttinud montaaživaht, mille põlemisel tekkinud suits ventilatsiooni kaudu hoonesse tungis. Kustutustöödeks avati kolme ruutmeetri ulatuses katusekonstruktsioone. Põlenud ala pindala oli alla ruutmeetri.

Päästjad lahkusid sündmuskohalt kell 10.44, kontrollinud eelnevalt üle kogu hoone ja ventileerinud suitsused ruumid.

Käesolevaga väga sarnane tulekahju toimus samas majas 1. veebruaril, kui tuletööde ajal süttis katusekonstruktsioon, suits tungis hoonesse ja evakueeriti kõik majas olnud inimesed.

Päästeameti Põhja päästekeskuse menetlusbüroos algatati toimunu asjaolude selgitamiseks väärteomenetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles