Savisaare blogisse lisati fotode allikas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Edgar Savisaare blogist
Fragment Edgar Savisaare blogist Foto: http://www.keskerakond.ee/savisaar/

Tallinna linnapea Edgar Savisaar ütles, et soovib blogisse pildid alles jätta ning praegu lisatakse sinna nende autorite nimed.

«Mina küll ei taha nendes asjades mingit tüli. Ma saan aru, et praegu nende piltide suhtes lisatakse autorid või väljaanded, kust need pildid pärinevad, et see vastaks korrektselt kõigile reeglitele ja ma loodan, et siis võivad need pildid seal olla,» ütles Savisaar linnavalitsuse pressikonverentsil.

Savisaar soovitas ühtlasi ajakirjanikel teiste asjadega tegeleda: «Kallid sõbrad, soovitan teile ka - praeguses Eestis on ikka tuhat korda tähtsamaid asju kui see blogivärk.»

Fotopanga Scanpix juht Art Soonets esitas eile Põhja politseiprefektuurile avalduse, küsides seisukohta fotopanga pildi loata kasutamise kohta Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare blogis.

Praeguseks on blogis kõnealust fotot sisaldava sissekande alla märgitud viide internetiküljele, kust pilt pärineb.

Scanpix avaldust tagasi ei võta 

«See on samm edasi, aga mitte päris see, mis võiks olla,» kommenteeris Soonets, lisades, et ei kavatsegi politseist avaldust tagasi võtta. «Kui ma juba nii kaugele läksin, tahan saada politseilt õiguslikku hinnangut sellele.»

«Meie eesmärk pole mitte karistada, vaid juhtida ja kasvatada,» põhjendas Scanpixi juht.

Soonets soovitas ka teistel avaliku elu tegelastest blogipidajatel oma ajaveebid üle vaadata selle pilguga, kui paljud fotod on neil seal enda ja kui paljud teiste tehtud. «Tutvusin mitmete blogidega ja on kohe näha, millised on blogi autorite ja millised internetist kopeeritud fotod,» sõnas ta.

«Kui Savisaar meie pilti kasutada soovib, peab ta meiega lepingu sõlmima kasvõi sümboolse tasu eest. Praegune viis ei ole legaalne,» leidis ta. «Meie maksame autoritele autoritasu, seetõttu on õiglane osta ka pildi kasutusõigus.»

«Mind häirib siiralt, et igal pool rõhutatakse, et see on Savisaare erablogi - aga ei ole ju, kui see avaneb keskerakonna kodulehel!» sõnas Soonets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles