Sotsid soovitavad linnavalitsusel kärpima asuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kärped
Kärped Foto: Lauri Kulpsoo

Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb Tallinna linnavalitsusel lõpetada kokkuhoidu planeeriva riigi süüdistamine ja asuda pealinna maksejõuetuse vältimiseks kiiremas korras eelarvet kärpima.

Tallinna sotside esimehe Jaak Juske sõnul on pealinna maksulaekumine viimaste aastate halvim. «Jaanuari lõpu seisuga laekus üksikisiku tulumaksu Tallinna eelarvesse vaid 7,9 protsenti, viimased kolm aastat on see number olnud tervelt protsendi võrra kõrgem,» sõnas ta.

«Hüppeliselt suurenenud töötus avaldab suurima omavalitsuse eelarve peamisele tulubaasile selget mõju,» märkis Juske. «Ka eelarve kogulaekumine on tunduvalt kehvem kui eelmistel aastatel.»

Sotsiaaldemokraatide hinnangul tuleb Keskerakonnal alustada pealinna halduskulude kärpimisest. «Esmajoones tuleb vähendada ülisuurt propagandaeelarvet, linna poliitilise juhtkonna palku ja nõunikearmeed. Negatiivse lisaeelarve koostamisega on väga kiire, sest erinevalt riigist on Tallinnal reserve vaid kümneks päevaks,» ütles Juske.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles