Kopli topeltmõrtsukas saadeti 20 aastaks vangi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju Maakohus langetas otsuse Sergei Železnõi, kes keeldus kohtuotsuse ettelugemisel püsti tõusmast, süüasjas.
Harju Maakohus langetas otsuse Sergei Železnõi, kes keeldus kohtuotsuse ettelugemisel püsti tõusmast, süüasjas. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Harju maakaohus mõistis täna pikaks ajaks vangi mehe, kes mõrvas mullu suvel Tallinnas Koplis mehe ja naise.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tutvus Železnõi mullu 17. juulil õhtul Tallinnas Koplis Nataljaga, kellega koos tarvitati alkoholi, teatas Harju maakohus.

Naine lubas näidata Koplis narkootiliste ainete müüjat. Železnõi väitis Nataljale, et võtab kodust sularaha narkootilise aine ostmiseks, aga võttis kaasa noa ja läks koos Nataljaga Koplisse, kus öösel vastu 18. juulit kella 5.20 ja 6.45 vahel 5. Liini tänaval asuva maja merepoolsel küljel ründas seal narkootikume müünud Andreid, lüües teda rusika või jalaga pähe ja seitse korda noaga kaela. Andrei suri kohapeal.

Kuna tapmist pealt näinud Natalja hakkas appi karjuma, peksis Železnõi teda rusika või jalaga ja lõi vähemalt 15 korda noaga pähe, kaela, rinda ja kõhtu. Ka Natalja suri kohapeal.

Seejärel lahkus Železnõi sündmuskohalt, võttes kaasa tapetud Andrei mobiiltelefoni. Seda, kas ta sai kuriteo läbi muud varalist kasu, või narkootilist ainet, ei ole tuvastatud.

Tapetute surnukehad leidis 18. juuli hommikul koeraga jalutanud juhuslik mööduja, kes teatas leitust politseisse.

Kohtuasi lahendati üldmenetluses.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles