Talentide linn: parkimistrahv on parkimistasust odavam

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval ja reedel oli üks autoomanik parkinud oma sõiduki Niguliste kiriku taha haljasalale.
Neljapäeval ja reedel oli üks autoomanik parkinud oma sõiduki Niguliste kiriku taha haljasalale. Foto: Uwe Gnadenteich

Nii kummaline, kui see ka pole, aga Tallinna vanalinnas saab kõige odavamalt autot parkida Niguliste kiriku kõrval haljasalal.


Neljapäeval ja reedel seisis Niguliste kiriku Harju tänava poolsel küljel päevinäinud Ford, mille omanikule ei sobinud ilmselt ei vanalinna tänavatel kehtiv parkimistasu ega ka kiriku kõrval asuva eraparkla tariifid.

Kuigi reede õhtuks ilmus auto klaasipuhastaja vahele trahvikviitung, pääses sõiduki omanik siiski tunduvalt väiksemate kuludega, kui masinat ausalt parkides. Nimelt jääb Niguliste kiriku ümbrus vanalinna parkimistsooni, kus tuleb tänaval parkimise eest maksta ööpäevaringselt ning parkimise hind on 1.15 eurot 15 minuti eest ehk 4.60 tund.

Munitsipaalpolitsei pressiesindaja Monika Lestberg ütles Postimehele, et mupo tegi punase Fordi omanikule reedel 20 euro suuruse hoiatustrahvi. Nii hoidis autoomanik trahvi saades kulusid kokku.

Auto seisis reedel kiriku juures murul vähemalt kaheksa tundi ning selle eest peab omanik maksma 20 eurot. Parkimistasu makstes oleks ta sama raha eest tänaval parkida saanud alla viie tunni. Terve tööpäeva jagu ehk kaheksa tundi parkimist oleks talle aga maksma läinud 36.80 ehk ligi kaks korda rohkem.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles