Ksenia Repson: loomeinimeste ratsionaalsus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marina Puškar.

Oma patriotismile vaatamata pean tunnistama, et Eestis ei ole just palju asju, mille üle võiks ikka täiega uhke olla. Loodus on ilus, kuid pindala on väike. Inimesed on vahvad, aga rahavastik kahaneb. Suvel on küll päikselisi päevi, vahel ei pea tööl isegi olema, ent praegu on väljas ikka «külmkapp».

Mina tean siiski täpselt, et on olemas organisatsioon, mis on hea, vaata seda mistahes küljest. Kogu negatiivse info juurest, mis tuleb uksest ja aknast sisse on see nagu valguskiir. See on meie Nukuteater. Teatri andeka pealavastaja Jevgeni Ibragimovi etendustele on raske piletit saada. Nüüd tahaks aplodeerida ka teatri juhtkonnale. Majanduskriisi tõttu väheneb riigi toetus, aga nad jäävad ellu ka väiksemate rahadega ja ei satu seejuures hüsteeriasse. See on ratsionaalne lähenemine, millest võib eeskuju võtta. Töötunde vähendatakse, aga kedagi ei koondata - meie ajal on see hea variant. Tasutud sundpuhkus suvel - keda sa sellega praegu hirmutad? Need on teatri siseasjad.

Avalikkust peaks rohkem köitma teatri plaan teha etendustele sünkroontõlget vene ja inglise keelde, et suurendada venekeelsete ning turistidest vaatajate arvu. Olen kindel, et publik ei jää võlgu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles