Scanpix esitas Savisaare peale politseisse avalduse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Edgar Savisaare blogist
Fragment Edgar Savisaare blogist Foto: http://www.keskerakond.ee/savisaar/

Fotopanga Scanpix juht Art Soonets esitas teisipäeval Põhja politseiprefektuurile avalduse, küsides seisukohta fotopanga pildi loata kasutamise kohta Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare blogis.


Soonets ütles BNSile, et ta ei nõua avalduses Savisaarelt raha, vaid tahab õiguskaitseorganite seisukohavõttu, kas pildi loata kasutamine oli seaduslik või mitte ning kas sellega on rikutud autorikaitseseadust.

Politseil on avaldusele vastamiseks aega 30 päeva.

Soonetsi sõnul kavatseb Scanpix võtta tähelepanu alla ka teised blogid ja juhtida tähelepanu sellele, et fotopanga piltide kasutamise tingimustes tuleb kokku leppida.

«Kui keegi soovib kasutada oma blogis Scanpixi pilte, peaks ta kõigepealt meiega ühendust võtma ja pildi kasutamise tingimustes kokku leppima. Pildi kasutamise hind võib sõltuvalt selle otstarbest olla eri kasutajatele 300 või 30 000 krooni,» märkis Soonets.

Ta lisas, et näiteks heategeval otstarbel on Scanpix andnud oma pilte kasutada ka tasuta. Üldjuhul tahab Scanpix, et fotopanga pildi kasutamisel oleks Scanpixile viidatud.

Savisaar kasutas oma blogis Scanpixi arhiivis asuvat pilti, mis kujutas Isamaa ja Res Publica Liidu esimeest Mart Laari ja Reformierakonna esimeest Andrus Ansipit. Pildi juures ei olnud viidet autorlusele ning selle kasutamiseks kokkulepe puudus.

Tallinna linnavalitsuse nõunik Liina Oja möönis eelmisel neljapäeval, et Savisaare blogisse on mõnikord lisatud pilte internetist otsingumootori Google pildipanga abil.

Politsei otsustab, kas on alust juhtumi puhul alustada väärteomenetlust. Juhul kui avaldusel on alust, võib blogipidaja saada kuni 18 000-kroonise trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles