Politsei tabas üle kümne napsutanud alaealise

Martin Smutov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alkoholi joomine
Alkoholi joomine Foto: SCANPIX

Täna öösel kontrollisid Põhja prefektuuri noorsoopolitseinikud Tallinna kesklinnas liikunud alaealisi ja neile pidu korraldanud ööklubi ning kinni peeti üle kümne alkoholi tarvitanud noore.

Eile õhtul pidasid korrakaitsjad Tallinna kesklinnas kinni 12 alkoholi tarvitanud noort ning ühe alaealise suitsetaja. Samuti alustati väärteomenetlus alaealisele alkoholi müümise kohta. 

Aasta esimese kahe kuuga registreeris politsei Eestis 923 juhtumit, kus alaealine oli alkoholi tarvitanud. Suitsetanud alaealisi avastati 739 ning tubakatoodet omanud noori 307.

Alaealisele alkoholi müümise kohta alustati sel perioodil 10 väärteomenetlust ning politsei registreeris kuus vanusepiirangu rikkumist tubakatoodete müümisel.

Põhja prefektuuri kesklinna noorsooteenistuse vanema Vitali Matvejevi sõnul on alkoholi tarvitamise ja sellega seotud probleemide ennetamine üks olulisemaid alaealistega seotud tegevusi politseis.

«Kahjuks näeme oma töö käigus äärmiselt  tõsiseid juhtumeid, kus alaealiste alkoholi tarvitamine on viinud kas tõsise mürgituse, kakluse või seksuaalse väärkohtlemiseni. Noortega vesteldes selgub aga selliseid riske ei tajuta ning alkoholi suhtutakse pigem kergekäeliselt,» ütles Matvejev.

Eesootavale koolivaheajal mõeldes pani Matvejev lapsevanematele südamele, et puhkuseplaanid noortega läbi räägitaks.

Kõigile teistele täiskasvanutele paneb Matvejev südamele noori ja lapsi nii liikluses kui mujal tähale panna.

«Võib eeldada, et vaheajanädalal on noored aktiivsemad nii alkoholi-tubakat hankima ja tarvitama kui ka näiteks iseseisvalt peokohti rentima ning nendele ohumärkidele tuleks kindlasti reageerida,» rääkis Matvejev.

 Koolivaheajaga seoses hoiatab Põhja prefektuuri piirivalvekapten Rene Hartõkainen kõiki ka merejääle mineku eest. 

Viimastel nädalatel on pea ülepäeviti politseile või häirekeskusele teatatud jääl kaugele jalutama läinud lastest. Siiani on kõik jalutajad ohutult kaldale toodud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles