Keila lapsevanemad küsivad Ansipilt võimaliku seaduserikkumise kohta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fragment Keila Hariduse SA kodulehest.
Fragment Keila Hariduse SA kodulehest. Foto: www.keilaharidus.ee

Täna esitasid Keila linna lapsevanemad 15 allkirjaga avaliku pöördumise kaudu arupärimise peaminister Andrus Ansipile seoses tema poolt 26. jaanuaril riigikogus selgelt väljendatud poolehoiule Keila Hariduse SA suhtes, milles küsivad, kas peaminister kutsub üles seadust rikkuma.

Peaminister Andrus Ansip ütles lapsevanemate pressiteate väitel riigikogu ees, et innovaatilisi lahendusi otsivaid kohalikke omavalitsusi tuleb toetada ning ta ei näe erilist vahet, kas koole kontrollib omavalitsus võib teeb seda sihtasutus.

«Meid, lapsevanemaid, hämmastab fakt, et te sisuliselt toetate avalikku seaduserikkumist, kuivõrd ka oma vastuses riigikogus mainite, et õiguskantsler on seadnud antud teguviisi õiguslikkuse kahtluse alla. Just tänu sellele on Harju maavanem algatanud ka kohtumenetluse,» rõhutavad lapsevanemad pöördumises.

«Me soovime väga oma lastele parimat haridust, mida Eesti haridussüsteem pakub. Meie eesmärk ei ole innovaatilisuse pidurdamine. Küll aga oleme veendunud, et munitsipaalkoolis ja munitsipaalkooli tegevust reguleerivates õigusaktides ei ole mingeid tõkkeid ega piiranguid väga hea hariduse andmisel ning innovaatilisusel,» seisab pöördumises.

«Kas te leiate, et mis tahes innovatiivsust tuleb toetada ka siis, kui see on Eesti Vabariigi põhiseaduse ning põhikooli-ja gümnaasiumiseadusega vastuolus? Kas me peame teie arupärimise vastusest välja lugema, et Eesti Vabariigi seaduseid ei pea täitma?» küsivad lapsevanemad peaministrilt.

Harju maavanem Värner Lootsmann on pöördunud protestiga halduskohtusse, vaidlustades Keila linnavolikogu teatud otsused seoses Keila Hariduse SAga. Tallinna halduskohus on võtnud asja menetlusse, kohtuistung toimub 4. märtsil 2009.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles