Tallinn kavandab veokitele piiranguid

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann

Tallinna linnavalitsus kavatseb homme vastu võtta otsuse, mille kohaselt piiratakse kahe aasta pärast suurte veokite sõitmist vanalinnas ja kesklinnas.

Eelnõu kohaselt keelatakse alates 1. märtsist 2011 Tallinna vanalinna teede ja tänavate paremaks säilimiseks vanalinna sisenemine sõidukitel, mille registrimass on suurem kui 7 tonni.

Eelnõu seletuskirja järgi kahjustab raskete autode liiklusest tulenev vibratsioon vanalinna parkett- ja munakivisillutiskattega kõnni- ja sõiduteid ning tänavaid.

Samuti keelatakse alates 1. märtsist 2011 Tallinna kesklinna tasulise parkimisala piirkonnas (välja arvatud teedel ja tänavatel, kus on kehtestatud täiendav registrimassipiirang) nende autode sõit, mille registrimass on suurem kui 15 tonni.

Linnavõim põhjendab piirangut liikluskoormuse, müra ja tolmu vähendamise ning teekatete pikema eluea tagamisega.

Eelnõu näeb raskeveokitele ette kindlaid marsruute transiitliikluseks ja kesklinna sadamasse sõiduks. Samuti kavatseb linn eraldada 500 000 krooni vajalike liiklusmärkide paigaldamiseks.

Samuti tahab linnavõim, et politsei tõhustaks järelevalvet õuealadel, kus praegu on näha parkimas veoautosid, mis seal tegelikult parkida ei tohiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles