Lugeja arvab: tasuta ühistransport on halb mõte

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tasuta ühistranspordi küsitluse reklaam.
Tasuta ühistranspordi küsitluse reklaam. Foto: Andres Haabu

Postimehe üleskutsele Tallinna ühistranspordi teemal vastanud lugejad avaldasid arvamust nii tasuta ühistranspordi poolt kui vastu. See on väga halb mõte, kui ühistransport tasuta hakkab olema, leiab Taavi Ibrus.


Tasuta ühistranspordi puhul ei hakka ma kohe kindlasti vähem autot kasutama. Hakkan hoopis rohkem igapäevaselt autoga tööle käima, sest bussid lähevad seega veelgi räpasemaks.

Lasnamäe liinidel olevate bussidega ei kannata juba praegugi sõita! Mustad, haisevad ja õhtuti alates kella 22 liikleb nendel liinidel alkoholijoobes noori, kes lärmavad ja lõugavad. Leidub ka tegelasi, kelle silmad vaevalt lahti püsivad ja silmamunad keerlevad silmakoobastes, arvata on, et tegu pole just suhkru ületarbimise tagajärjega.

Tasuta ühistransport täitub ka eluheidikutega, kellel pole ei kodu ega raha piletit osta, kes tulevad sooja, kes otsivad ööseks head ulualust! Nad on pesemata, haisevad, veavad kaasa taarakotte ja enda madratseid, mis on läbi ligunenud!

Kallid Tallinna linnajuhid, palun sõitke korraks Lasnamäe liinidega (60, 54) nii hommikustel tundidel kui ka õhtustel tundidel! Pange viigipüks jalga ja minge istuge nendel toolidel, kus kirbud tantsivad ümber nätsulatakate!

Mina soovitan tasuta ühistranspordi tegemiseks kuluva raha kasutada pisut uuemate ja paremate ühissõidukite soetamiseks, et oleks puhtam ja talvel soojem nendega sõita. Vähegi kõlblikumate liikurite korral kasutaks neid rohkem inimesi, kes on nõus selle eest ka maksma, kaasa arvatud mina!

Postimees avaldab täna lugejate, spetsialistide ja linnaametnike arvamusi tasuta ühistranspordi heade ja halbade külgede kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles