Isa ja poja tapnud mees saadeti 17 aastaks vangi

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangirüü.
Vangirüü. Foto: Kaarel Tigas/ Õhtuleht

Harju Maakohus tunnistas täna 26-aastase Juri Danilišeni süüdi kahe inimese mõrvas, mõistes talle liitkaristuseks 17 aasta 1 kuu ja 28 päeva pikkuse vangistuse.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt tappis Danilišen mullu ajavahemikul 19.- 21.juulini Tallinnas Süsta tänaval asuvas korteris ühise alkoholitarvitamise käigus tekkinud tülis Sergei ja Andrei, teatab Harju maakohus. Mees peksis Sergeid rusika või jalaga ning vähemalt 15 korda noaga rinda, kaela ja pähe. Sergei suri vigastuste tagajärjel sündmuskohal.

Tappis poega kaitsnud isa

Samuti lõi Danilišen samas viibinud Sergei isa Andreid, kes püüdis oma poja kaitseks välja astuda, rusika või saabastatud jalaga pähe ning noaga kaela ja pähe. Erinevalt Sergeist ei osutanud Andrei vastupanu. Ka Andrei suri sündmuskohal.

Pärast tapmisi pesi Danilišen end sama korteri vannitoas, pani laual olevad esemed kotiga vanni voolava vee alla, põletas osa esemetest köögis pliidil. Siis võttis pesupulbri ja kallas laibad ja korteri pesupulbriga üle ning lahkus.
Kohtuasi lahendati üldmenetluses.

Danilišenile mõrva eest mõistetud 17aastasele vangistusele liideti tema varasem ühe kuu ja 28 päeva pikkune ärakandmata karistus.

Süüdimõistetu karistusaja algus on tema kinnipidamise päev s.o 2. august 2011.

Danilišenilt mõisteti riigituludesse sundraha esimese astme kuriteo eest s.o 725 eurot ja menetluskulud 5060,01 eurot. Ekspertiisitasud jättis kohus osaliselt riigi kanda.

Kohtuotsuse peale on õigus esitada apellatsioon Tallinna ringkonnakohtule, teatades kirjalikult apellatsiooniõiguse kasutamise soovist Harju maakohtule 7 päeva jooksul alates tänasest ning esitades apellatsiooni 15 päeva jooksul, alates päevast, mil kohtumenetluse poolel on võimalus tutvuda kohtuotsusega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles