Viimsi vallavalitsus laseb politseil uurida volikogu esimehe ja Esmar Ehituse tegevust

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi uus veepuhastusjaam.
Viimsi uus veepuhastusjaam. Foto: Peeter Langovits

Tänases Postimehe artiklis heidetakse ette, et Viimsi vallavolikogu esimehe Aarne Jõgimaa  50 protsendilise osalusega AS Esmar Ehitusele on vald aastail 2007 – 2011 maksnud võidetud hangete eest ligi 18 miljonit eurot. Vallavalitsus laseb politseil neid asjaolusid uurida.

«Tänasel umbusaldusavalduse arutelul otsustati, et vallavalitsus pöördub juhtunu uurimiseks politsei- ja piirivalveameti poole,» lausus Viimsi vallavanem Haldo Oravas. «Lisaks on tehtud järelpäring vallale kuuluvale ASile Viimsi Vesi, millele ka juhatuse liige Toivo Eensalu vastas. Ta kinnitas, et perioodil 2007 – 2011 on AS Esmar Ehitus võitnud kolm ASi Viimsi Vesi korraldatud ELi ühtekuuluvusfondi veemajanduse avatud riigihanget 37-st kogusummas ligi kaheksa miljonit eurot.»

Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi veemajanduse riigihankeid korraldas AS Viimsi Vesi, kaasates riigihanke komisjoni ka SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse esindaja. Esmar Ehituse kvalifitseerimise kohta on küsitud hinnangut keskkonnaministeeriumilt ning saadud on ka seisukoht riigihangete vaidluskomisjonilt, et puudub alus pakkuja hankemenetlusest kõrvaldamiseks.

Oravase sõnul soovib vallavalitsus saada selgust, miks Postimehe artiklis esitatud andmed on kardinaalselt erinevad ASi Viimsi Vesi poolt vallavalitsusele esitatutest. 

«Kuna üleriiklikus meedias on tekkinud kahtlused, nagu oleks Viimsi vallavolikogu esimehe Aarne Jõgimaa osalusega ettevõte enamiku Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi veemajanduse riigihankeid võitnud, siis palume politsei-ja piirivalveametil uurida, kas Esmar Ehituse osalust omav Jõgimaa pole kaubelnud mõjuvõimuga või  ei ilmne tema tegevuses muid kuriteokoosseisu tunnuseid. Ühtlasi hakkab uurima umbusalduses avaldatud väidete tõesust vallavolikogu revisjonikomisjon,» lisas Oravas.

Viimsi vallale kuuluv AS Viimsi Vesi on 1998. aastal asutatud AS Viimsi Soojus õigusjärglane, ettevõtte põhitegevusteks on vee- ja kanalisatsiooniteenuste osutamine ja piirkonna veemajanduse arendamine.

Seni viimase Esmar Ehituse rajatud ning Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondist rahastatud objektina avati 29. veebruaril Viimsi veepuhastusjaam, mis läks maksma 3,29 miljonit eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles